Το χιόνι… χάνεται από την Ελβετία

Perierga.gr - Το χιόνι χάνεται από την Ελβετία...

Ο δημοφιλής χειμερινός προορισμός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, η Ελβετία, φαίνεται ότι… χάνει χιόνι με ανησυχητικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Τα δεδομένα έχουν συλλεχθεί από δορυφόρους και δείχνουν ότι η χώρα έχει χάσει περίπου το 20% του χιονιού της μέσα σε μια δεκαετία. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι περισσότερα από 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα χιονιού έχουν εξαφανιστεί μόνιμα τα τελευταία 12 χρόνια, κι από ότι φαίνεται υπαίτια είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τα τελευταία 22 χρόνια οι επιστήμονες παρατηρούν και μελετούν δορυφορικά δεδομένα για ολόκληρη την Ελβετία και τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά. Μεταξύ του 1995 και του 2005, το 36% της Ελβετίας είδε ελάχιστη ή καθόλου χιονόπτωση με πιθανότητα μηδενικής χιονόπτωσης έως 20%.

Αλλά και σε ζώνες που οι πιθανότητες χιονόπτωσης ήταν από 80-100% από το 1995 έως το 2005, η μείωση τα τελευταία 15 χρόνια είναι δραματική, με τις ίδιες περιοχές να έχουν σήμερα ποσοστό χιονόπτωσης 15-23% λιγότερο.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με τις έρευνές τους, αποκάλυψαν ότι το χιόνι σταδιακά εξαφανίζεται από την Ελβετία και γίνεται όλο και πιο σπάνιο.

GD Star Rating
loading...

Let's block ads! (Why?)


Το χιόνι… χάνεται από την Ελβετία Το χιόνι… χάνεται από την Ελβετία Reviewed by olablogs on 20:06 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.