Ανακαλύφθηκε άθικτο αρχαίο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών!

Το αρχαιότερο άθικτο ναυάγιο του κόσμου πιστεύουν ότι βρήκαν οι αρχαιολόγοι στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, αφού φαίνεται πως βρίσκεται εκεί για πάνω από 2.400 χρόνια!

Το σκαρί του πλοίου, που έχει 23 μέτρα μήκος, φαίνεται πως είναι αρχαιοελληνικό. Το κουφάρι του πλοίου έχει το κατάρτι, τους ιστούς και όλα τα κουπιά του στη θέση τους και άθικτα.

To ναυάγιο εντοπίστηκε σε βάθος λιγότερο του ενός ναυτικού μιλίου κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η έλλειψη οξυγόνου σε αυτό το βάθος πιστεύεται ότι προστάτεψε το πλοίο από τη φθορά.

Perierga.gr - Ανακαλύφθηκε άθικτο αρχαίο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών!

«Ποτέ δε θα πίστευα ότι μπορεί ένα πλοίο από τον αρχαίο κόσμο να υπάρχει εκεί, στα 2 χλμ κάτω από το νερό και να ‘επιβιώνει’», δήλωσε ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας, καθηγητής Jon Adams, που συμπλήρωσε ότι, «αυτό θα αλλάξει την αντίληψή μας για την κατασκευή των πλοίων και τη ναυσιπλοΐα στην αρχαιότητα».

Το πλοίο πιστεύεται ότι ήταν εμπορικού τύπου, τέτοιου τύπου όπως αυτά που οι ερευνητές έχουν δει μόνο ως εικόνα πάνω σε αρχαιοελληνικά αγγεία με τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Perierga.gr - Ανακαλύφθηκε άθικτο αρχαίο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών!

Η ομάδα έχει ανακαλύψει αρκετά ναυάγια στη Μαύρη Θάλασσα, από διαφορετικές εποχές της ιστορίας, δημιούργησε ένα δίωρο ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί την Πέμπτη στο Βρετανικό Μουσείο.

GD Star Rating
loading...

Let's block ads! (Why?)


Ανακαλύφθηκε άθικτο αρχαίο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών! Ανακαλύφθηκε άθικτο αρχαίο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών! Reviewed by olablogs on 11:02 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.