Πλοίο των Βίκινγκ εντοπίστηκε θαμμένο στο Όσλο!

Perierga.gr - Πλοίο των Βίκινγκ εντοπίστηκε θαμμένο στο Όσλο!

Αρχαιολόγοι που μελετούν ένα αγρόκτημα στα νοτιοανατολικά του Όσλο, εντόπισαν υπολείμματα ενός θαμμένου πλοίου των Βίκινγκ.

Το πλοίο, αποτελεί πιθανότατα τμήμα μιας περίτεχνης τελετής ταφής για κάποιο σημαντικό μέλος της κοινωνίας των Βίκινγκ και εντοπίστηκε χρησιμοποιώντας μη επεμβατικό ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος. Επιπλέον, η ομάδα των αρχαιολόγων ανίχνευσε οκτώ ταφόπλακες και ερείπια πετρωμάτων που χρονολογούνται από την Εποχή του Σιδήρου.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Lars Gustavsen του Νορβηγικού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Ερευνών, που έχει αναλάβει την έρευνα, το θαμμένο πλοίο είναι μόνο μέρος ενός αρχαίου νεκροταφείου, το οποίο δείχνει ότι εκεί είχε θαφτεί κάποιος Βίκινγκ που είχε επιρροή και δύναμη.

Perierga.gr - Πλοίο των Βίκινγκ εντοπίστηκε θαμμένο στο Όσλο!

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, το πλοίο πιθανότατα θάφτηκε κάτω από ένα μεγάλο ανάχωμα, το οποίο κατέληξε να διαβρώνεται με το πέρασμα των αιώνων και το όργωμα. To πλοίο έχει μήκος περίπου 20 μέτρα και σήμερα βρίσκεται θαμμένο σε βάθος μικρότερο από 50 εκατοστά. Με βάση μάλιστα το υλικό που έχουν συλλέξει οι ερευνητές, θεωρούν ότι πολλά τμήματα του πλοίου των Βίκιγνκ εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να παραμένουν άθικτα.

Το εύρημα χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως σπάνιο και συναρπαστικό καθώς μέχρι σήμερα μόνο τρία καλά διατηρημένα ευρήματα πλοίων των Βίκινγκ έχουν εντοπιστεί στη Νορβηγία, τα οποία έχουν ανασκαφεί εδώ και πολύ καιρό.

GD Star Rating
loading...

Let's block ads! (Why?)


Πλοίο των Βίκινγκ εντοπίστηκε θαμμένο στο Όσλο! Πλοίο των Βίκινγκ εντοπίστηκε θαμμένο στο Όσλο! Reviewed by olablogs on 09:17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.