ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ…«ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μετά την εντυπωσιακή είδηση ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να απελάσουν τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό του Ερντογάν, τον ισλαμιστή ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν που μέχρι σήμερα είχε βρει άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, έρχεται σήμερα η είδηση, αν πιστέψουμε το BBC Türkçe που επικαλείται το Reuters, ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο σκοπεύει να άρει όλα τα εμπόδια για την παράδοση 100, (!!!), μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία. Μάλιστα!

Όπως αναφέρεται, το αμερικανικό Πεντάγωνο σε συνεργασία με τον αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη συντάξει μια έκθεση που θα την παρουσιάσει στο αμερικανικό κογκρέσο ώστε να εγκριθεί η παράδοση των F-35.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα πρώτα F-35 θα παραδοθούν στην Τουρκία το 2020, ενώ η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί, όπως τονίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σημαντική βελτίωση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων που το τελευταίο διάστημα είχαν διαταραχτεί.

Το ενδιαφέρων είναι ότι για το θέμα των ρωσικών πυραύλων S-400 δημιουργούνται τώρα πολλές ενστάσεις, καθώς χαρακτηρίζεται πολύ προβληματικό και μάλλον αναβάλλεται ή ακόμα και ματαιώνεται οριστικά η αγορά τους με την «δικαιολογία» ότι η Τουρκία δεν…έχει τα απαιτούμενα χρήματα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ…«ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ…«ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Reviewed by olablogs on 09:15 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.