Δωρεάν μετακινήσεις για όλους θα προσφέρει το Λουξεμβούργο από το 2019

Perierga.gr - Δωρεάν μετακινήσεις για όλους θα προσφέρει το Λουξεμβούργο από το 2019

Το Λουξεμβούργο πρόκειται να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εφαρμόσει τις εντελώς δωρεάν μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το Λουξεμβούργο πρόκειται να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εφαρμόσει τις εντελώς δωρεάν μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η κυβέρνηση θα καταργήσει το αντίτιμο των εισιτηρίων σε τραίνα, τραμ και λεωφορεία από το καλοκαίρι του 2019.

Η πρωτεύουσα της χώρας, η πόλη του Λουξεμβούργου, μπορεί να είναι μικρή αλλά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα  με την κυκλοφοριακή συμφόρηση. O πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στους 110.000 κατοίκους, αλλά περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι από τις γειτονικές χώρες ταξιδεύουν καθημερινά στο Λουξεμβούργο για δουλειά. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την πρωτεύουσα αλλά όλη τη χώρα.

Η δωρεάν μετακίνηση στα μέσα θα ξεκινήσει το προσεχές καλοκαίρι ενώ ήδη από φέτος το Λουξεμβούργο ξεκίνησε να προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις σε νέους κάτω των 20 χρονών. Οι υπόλοιποι κάτοικοι ή επισκέπτες του Λουξεμβούργου πληρώνουν σχεδόν δύο δολάρια για δυο ώρες μετακινήσεων, ωστόσο επειδή πρόκειται για ένα μικρό κράτος, ένα εισιτήριο μπορεί να είναι αρκετό.

Η συνθήκη αυτή δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πολύ ακόμα αφού σταδιακά και μέχρι το 2020 όλα τα εισιτήρια θα καταργηθούν.

GD Star Rating
loading...

Let's block ads! (Why?)


Δωρεάν μετακινήσεις για όλους θα προσφέρει το Λουξεμβούργο από το 2019 Δωρεάν μετακινήσεις για όλους θα προσφέρει το Λουξεμβούργο από το 2019 Reviewed by olablogs on 13:14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.