Γιατί πρέπει να τρως αυτές τις 8 τροφές όσο μεγαλώνεις -Τι λένε οι ειδικοί

Η ισορροπημένη διατροφή μας οδηγεί με ασφαλή βήματα σε ένα μέλλον με καλή υγεία.

Το «είμαστε ό,τι τρώμε» μπορεί να είναι μια κλισέ φράση, αλλά αποτυπώνει εύστοχα μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια: κάθε μας διατροφική επιλογή καθορίζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την υγεία μας στο σήμερα και το αύριο.

Σε μια καθημερινότητα που τρέχει και απαιτεί το 100% των αντοχών μας, η διατροφή, για αρκετούς, είναι ένα πεδίο στο οποίο δεν δίνεται η δέουσα προσοχή. Το σώμα, όταν τρέφεται σωστά, μας ανταμείβει: νιώθουμε ανάλαφροι και γεμάτοι ενέργεια και η ζωή φαίνεται ομορφότερη. Οταν καταναλώνουμε τροφές χωρίς θρεπτικά συστατικά -με μοναδικό κριτήριο την ευχαρίστηση του ουρανίσκου μας-, τότε σταδιακά το σώμα θα αρχίσει να παραπονιέται. Όσο ο χρόνος θα περνά, τα προβλήματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο.

Υπάρχουν τροφές που θα πρέπει να καταναλώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό, όσο ο χρόνος κυλά -εξασφαλίζουν καλύτερη υγεία όσο προχωράμε μέσα στις δεκαετίες της ζωής μας. Προλαμβάνουν (πνευματικές) ασθένειες, μειώνουν τους πόνους που εμφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου, συμβάλλουν στην μακροζωία, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρούν το βάρος μας σταθερό όσο ο μεταβολισμός μας αλλάζει.

Ποιες τροφές θα πρέπει να καταναλώνετε σε μεγαλύτερο βαθμό όσο μεγαλώνετε, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διατροφής; Άρθρο του Insider μάς δίνει «food for thought» -κυριολεκτικά. 

Διαβάστε ποια είναι οι 8 τροφές που δεν πρέπει να τρως όσο μεγαλώνεις στο bovary.gr

Let's block ads! (Why?)


Γιατί πρέπει να τρως αυτές τις 8 τροφές όσο μεγαλώνεις -Τι λένε οι ειδικοί Γιατί πρέπει να τρως αυτές τις 8 τροφές όσο μεγαλώνεις -Τι λένε οι ειδικοί Reviewed by olablogs on 08:41 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.