Παγκόσμια πρωτοτυπία τριπλούς ταυτόχρονους εναέριους ανεφοδιασμούς


Ρωσικό "χτύπημα κάτω από την ζώνη" στους Αμερικανούς με μαθήματα εναέριου ανεφοδιασμού - ΒΙΝΤΕΟ
Το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, γνωστότερο ως RT.com, σε συνεργασία με το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Zvezda TV, δημοσιοποίησε το Σάββατο ένα βίντεο στο οποίο η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας μιλάει για τις κρίσιμες και ιδιαίτερα επικίνδυνες επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού, παραδίδοντας μάλιστα μαθήματα και χρήσιμες συμβουλές.

Πολλοί εξέλαβαν αυτό το βίντεο, ως ένα "χτύπημα κάτω από την ζώνη" προς του Αμερικανούς συναδέλφους τους, ιδιαίτερα λόγω της χρονικής συγκυρίας κατά την οποία το εν λόγω βίντεο "βγήκε στον αέρα".

Σίγουρα το timing δεν είναι τυχαίο, καθώς πριν από λίγες ημέρες οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ είχαν ένα ακόμα ατύχημα, το οποίο μάλιστα προκάλεσε τον θάνατο 6 πεζοναυτών, κατά την διάρκεια εναέριου ανεφοδιασμού στην θάλασσα της Ιαπωνίας.

Εκτός από το πρόσφατο δυστύχημα, μεταξύ ενός F/A-18 Hornet και ενός tanker KC-130 Hercules, πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε και ένα ακόμα σοβαρότατο ατύχημα μεταξύ ενός F/A-18 Super Hornet και ενός stealth μαχητικού F-35 πάλι κατά την διάρκεια άσκησης εναέριου ανεφοδιασμού.

Στο βίντεο ντοκιμαντέρ, όπως το χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι, τα στελέχη της Ρωσικής Αεροπορία περιγράφουν όλες τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κατά την διάρκεια ενός εναέριου ανεφοδιασμού, ενώ δεν παραλείπουν να καυχηθούν για το γεγονός ότι οι ίδιοι μπορούν και πραγματοποιούν τριπλούς ταυτόχρονους εναέριους ανεφοδιασμούς. Δηλαδή, τρία μαχητικά αεροσκάφη ανεφοδιάζονται ταυτοχρόνως από το ίδιο ανεφοδιαστικό αεροπλάνο.

Δείτε το επίμαχο βίντεο, το οποίο αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό:


Σημειώνεται ότι το βίντεο αποτελεί μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ που προβάλει το RT.com σε συνεργασία με την τηλεόραση του Ρωσικού ΥΠΑΜ για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με τίτλο 'Combat Approved".

https://ift.tt/2C57Rqe



ΠΗΓΗ

Let's block ads! (Why?)


Παγκόσμια πρωτοτυπία τριπλούς ταυτόχρονους εναέριους ανεφοδιασμούς Παγκόσμια πρωτοτυπία τριπλούς ταυτόχρονους εναέριους ανεφοδιασμούς Reviewed by olablogs on 19:08 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.