ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την διάγνωση και θεραπεία της δυσπλασίας του νεογνικού ισχίου

Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη διάγνωση και θεραπεία της δυσπλασίας του νεογνικού ισχίου με τη μέθοδο Graf διοργανώνει η Παιδο-ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Πρόκειται για το 9ο κατά σειρά Σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε ορθοπαιδικούς, ακτινολόγους και παιδιάτρους και θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ (6ος όροφος) στις 22-24 Φεβρουαρίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6833600. Δεδομένου ότι ο αριθμός των εκπαιδευομένων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στη συμμετοχή. Κύριος εκπαιδευτής του Σεμιναρίου θα είναι ο Prof. Graf (καθηγητής Ορθοπαιδικής, Gratz Αυστρίας), ο οποίος ανακάλυψε τη μέθοδο που φέρει το όνομά του.

Η αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου αποτελεί ένα σημαντικό διαγνωστικό και θεραπευτικό πρόβλημα. Η μέθοδος Graf είναι ένα σύστημα διάγνωσης της αναπτυξιακής δυσπλασίας του ισχίου, το οποίο στηρίζεται σε ειδικό υπερηχογράφημα του νεογνικού ισχίου. Πρόκειται για εξέταση μικρής χρονικής διάρκειας και απόλυτα ασφαλή και φιλική προς το νεογνό. Η εφαρμογή της μεθόδου στην πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση της αναπτυξιακής δυσπλασίας του ισχίου έχει μειώσει δραματικά τα χειρουργεία για την συγκεκριμένη ανωμαλία.

Όπως τονίζουν οι Υπεύθυνοι του Σεμιναρίου κ. Γεώργιος Ματσίνος, Διευθυντής της Παιδο-ορθοπαιδικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ και κ. Δημήτριος Πετράτος, Αναπλ. Διευθυντής της Παιδο-ορθοπαιδικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ: «Η Παιδο-ορθοπαιδική κλινική του ΜΗΤΕΡΑ από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει την μέθοδο Graf, επιτυγχάνοντας πρώιμη διάγνωση της αναπτυξιακής δυσπλασίας του ισχίου, που είναι μείζονος σημασίας για το τελικό άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας την σπουδαιότητα της μεθόδου και την αναγκαιότητα διασποράς της γνώσης σε άλλους συναδέλφους, θεωρούμε ότι αυτό το Σεμινάριο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εμβάθυνση των γνώσεων σχετικά με την έγκαιρη διάγνωσή της και κατά συνέπεια στην αποφυγή των επιπλοκών της».

Let's block ads! (Why?)


ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την διάγνωση και θεραπεία της δυσπλασίας του νεογνικού ισχίου ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την διάγνωση και θεραπεία της δυσπλασίας του νεογνικού ισχίου Reviewed by olablogs on 11:57 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.