48.863 έτη από την γέννηση της Φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Διογένης Λαέρτιος


48.863 έτη από την γέννηση της Φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Διογένης Λαέρτιος – Γιώργος Α. Χαραλαμπίδης

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία: «48.863 έτη από την γέννηση της Φιλοσοφίας στην Ελλάδα».
Μία ομιλία για το "πότε" και "πού" γεννήθηκε η Φιλοσοφία, βασισμένη στο «Προοΐμιον» του βιβλίου «Βίοι Φιλοσόφων» του Διογένους Λαερτίου.
Με τον συγγραφέα, ερευνητή και αρθρογράφο κ. ΓΙΩΡΓΟ Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.
Η ομιλία κινηματογραφήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2018.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Ο Διογένης Λαέρτιος είναι γνωστός για το βιβλίο του «Βίοι καὶ γνῶμαι τῶν ἐν φιλοσοφίᾳ εὐδοκιμησάντων » (Βίοι Φιλοσόφων), το οποίο αναφέρεται στην ζωή και το έργο 84 αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, αποτελώντας μία από τις πλέον έγκυρες και αξιόπιστες πηγές που διαθέτουμε.
Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκινάει με ένα «Προοΐμιον» στο οποίο, ο συγγραφέας του αισθάνεται την υποχρέωση να προσδιορίσει χρονικά το πότε αλλά και το πού γεννήθηκε η Φιλοσοφία.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας αποκαλύπτει ο Διογένης Λαέρτιος, η Φιλοσοφία εμφανίζεται για πρώτη φορά στον πλανήτη μας, 48.863 έτη πριν από την συγγραφή αυτού του βιβλίου, από τους Έλληνες.
Επομένως, η Φιλοσοφία, όπως αποδεικνύεται και από την ίδια την λέξη, είναι ένα επίτευγμα των Ελλήνων, από τους οποίους ξεκινάει επίσης και το ίδιο το ανθρώπινο γένος!

https://youtu.be/DwygHbMSgiM?t=85

Let's block ads! (Why?)


48.863 έτη από την γέννηση της Φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Διογένης Λαέρτιος 48.863 έτη από την γέννηση της Φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Διογένης Λαέρτιος Reviewed by olablogs on 21:34 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.