Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα θυσιάζεται για χάρη της Δύσης και στην συγκεκριμένη περίπτωση για χάρη της Μέρκελ ..


Παρακολούθησα με προσοχή τις δηλώσεις και την συνέντευξη Τύπου Τσίπρα Μέρκελ.
Όπως είχα τονίσει σε άρθρο μου τις προηγούμενες ημέρες η Μέρκελ (εγώ την χαρακτηρίζω κουτσή πάπια της Γερμανίας κατά το lame duck των Αμερικάνων για κάθε απερχόμενο πρόεδρο) ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει κάτι από την υποτιθέμενη επιτυχία της εξόδου από το μνημόνιο.
Οι δηλώσεις της ήταν ολοφάνερο πως στόχευαν στο εσωτερικό γερμανικό ακροατήριο (εδώ θυμήθηκε ότι προερχόταν από την πρώην Ανατολική Γερμανία όταν μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Έλληνες).
Ο φόβος των επερχόμενων ευρωεκλογών και η επικείμενη κατάρρευση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ήταν το εφαλτήριο, ας μου επιτραπεί η φράση, των σημερινών της δηλώσεων.
Απ΄όσα ειπώθηκαν, θεωρώ κάτι παραπάνω από σίγουρο πως ο Τσίπρας της υποσχέθηκε ότι θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως, επίσης, εκτιμώ ότι συζητήθηκε το μεταναστευτικό (τι ακριβώς θα φανεί εν ευθέτω χρόνω).
Παράλληλα, πιστεύω πως η Μέρκελ θα ασκήσει την ανάλογη πίεση και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύριο, από τον οποίο θα ζητήσει να περιμένει (εκλογές στην Ελλάδα αυτή την στιγμή της χαλάνε την ευρωπαϊκή ομελέτα).
Ο Τσίπρας, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, για μια ακόμη φορά ήταν κατώτερος των περιστάσεων, καθώς θεωρεί ότι είναι γελωτοποιός μάλλον και όχι πρωθυπουργός, αδυνατώντας να κατανοήσει την βαρύτητα του θεσμού της πρωθυπουργικής θέσης (αλλά αρκείται στην καρέκλα). Φυσικά, και δεν τόνισε το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων (άσε το καταναγκαστικό κατοχικό δάνειο που παραχώρησε η χώρα στον Χίτλερ- αυτό το είχαν χαρίσει άλλοι νωρίτερα) χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία. Αντιθέτως, θέλησε να εκμεταλλευτεί την στήριξη που του παρείχε απλόχερα η καγκελάριος.
Επίσης, αν ακούσατε με προσοχή την πρώτη ερώτηση στην οποία απάντησε, ουσιαστικά ακύρωσε όλο το προεκλογικό του πρόγραμμα και είναι σα να είπε πως τότε έκανε σαχλαμάρες με την άνεση της αντιπολίτευσης για να ξεγελάσει το πόπολο.
Ίσως το μόνο που ακολούθησε από τις προεκλογικές του υποσχέσεις είναι η θέση/στάση του κόμματος του για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ όπως έγραψε χθες και ο φίλος Outsis Petros όταν σε ανάρτηση του τόνιζε πως ο Ελληνικός Λαός έκανε συναλλαγή με αυτό το κόμμα και το αντίτιμο ήταν η ακύρωση του ΕΝΦΙΑ, η 13η σύνταξη κλπ (δηλαδή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης) και όπως φώναζε ο Αλέξανδρος Νίκλαν (Alexandros NiKlan)ο οποίος όταν διάβασε το πρόγραμμα τους το 2014 τους είχε χαρακτηρίσει εθνικά επικίνδυνους και λοιδωρήθηκε έντονα.
Εν κατακλείδι και για να μην σας κουράζω άλλο για μια ακόμη φορά η Ελλάδα θυσιάζεται για χάρη της Δύσης και στην συγκεκριμένη περίπτωση για χάρη της Μέρκελ, η οποία όμως δεν φαίνεται να επιβιώνει πολιτικά καθώς στην Γερμανία την αναμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη.


Υ.Γ Η φωτογραφία μάλλον χαρακτηριστική της ανόητης φιέστας.

Let's block ads! (Why?)


Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα θυσιάζεται για χάρη της Δύσης και στην συγκεκριμένη περίπτωση για χάρη της Μέρκελ .. Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα θυσιάζεται για χάρη της Δύσης και στην συγκεκριμένη περίπτωση για χάρη της Μέρκελ .. Reviewed by olablogs on 16:09 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.