Οδήγηση στο χιόνι: Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε για να είστε ασφαλείς

Perierga.gr - Οδήγηση στο χιόνι: Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε για να είστε ασφαλείς

H επέλαση της κακοκαιρίας και του χιονιά άφησαν πίσω τους πολλούς αποκλεισμένους και δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Η οδήγηση στο χιόνι πρέπει να γίνεται με ασφάλεια… Τι σημαίνει αυτό;

Αν σκοπεύετε να μετακινηθείτε με το όχημα σας και έχει ρίξει χιόνι τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ θα πρέπει να γνωρίζεται πώς τοποθετούνται.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να είστε βέβαιοι πως οι υαλοκαθαριστήρες σας είναι σε καλή κατάσταση και έχετε μαζί σας αντιψυκτικό για το ψυγείο του αυτοκινήτου.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση που το όχημα σας μπορεί να κολλήσει στο χιόνι. Σε μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι. Απομακρύνετε όσο περισσότερο χιόνι μπορείτε από τους μπροστινούς τροχούς. Επιλέγοντας πρώτη ταχύτητα και πατώντας ελαφρώς το γκάζι προσπαθήστε να το μετακινήσετε. Η κίνηση του τιμονιού ελαφρά δεξιά και αριστερά βοηθά στο να επιτύχετε καλύτερη πρόσφυση. Αν η κίνηση προς τα εμπρός δεν είναι δυνατή τότε βάλτε όπισθεν και αφήστε το συμπλέκτη απαλά. Όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές καθώς μια έντονη κίνηση μπορεί να βουλιάξει το όχημα περισσότερο μέσα στο χιόνι.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν πιάσει τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά όπως ξύλα, χώμα ή ακόμα και τα πατάκια του οχήματος προκειμένου να ξεκολλήσει και να μετακινηθεί.

Στην περίπτωση που το όχημα σας διαθέτει τετρακίνηση το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πιο εύκολα. Η πρόσφυση που προσφέρει η τετρακίνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική σε τέτοιες περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή και ο κατάλληλος χειρισμός.

Επίσης, είναι χρήσιμο να αφήνετε απόσταση από το προπορευόμενο όχημα δεκαπλάσια από αυτή που θα αφήνατε υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Αν το αυτοκίνητό σας γλιστράει τότε οδηγείτε προς την κατεύθυνση που πηγαίνει χωρίς να πατάτε φρένο.

Πηγή: isnurancemotors.gr 

GD Star Rating
loading...

Let's block ads! (Why?)


Οδήγηση στο χιόνι: Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε για να είστε ασφαλείς Οδήγηση στο χιόνι: Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε για να είστε ασφαλείς Reviewed by olablogs on 09:53 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.