Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 24Α ώστε η προστασία των ζώων να περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Αναθεώρηση (βίντεο)


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία, η πρόταση για το άρθρο 24Α - δείτε εδώ αναλυτικά - ώστε να υπάρχει αυτοτελής αναφορά στα ζώα και στην προστασία τους στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης καθώς στο ισχύον Σύνταγμα τα ζώα δεν αναφέρονται ξεχωριστά αλλά συμπεριλαμβάνονται στο περιβάλλον στο άρθρο 24. Την πρόταση για την αλλαγή του Συντάγματος γι' αυτό το κρίσιμο ζήτημα καταψήφισαν 130 βουλευτές, 92 βουλευτές το υπερψήφισαν και 40 δήλωσαν παρών.
https://youtu.be/ZJq_Xv_D_Bg?t=3

Δυστυχώς εδώ τερματίζεται η πολυετής προσπάθεια των φιλοζωικών φορέων σε αυτό το θέμα. Η επόμενη, δηλαδή η αναθεωρητική Βουλή δεν θα συμπεριλάβει την πρόταση για το άρθρο 24Α - που απορρίφθηκε σε αυτό το στάδιο - αλλά αν αυτή είχε υπερψηφιστεί  από τους βουλευτές με βεβαιότητα θα προήγαγε τα ζώα, τα δικαιώματα και την προστασία τους στην Ελλάδα, καθώς στη χώρα - ας μη ξεχνάμε - η κακοποίηση ζώων είναι ένα τεραστίων διαστάσεων κοινωνικό φαινόμενο.
Δυστυχώς οι περισσότεροι βουλευτές δεν ενστερνίστηκαν τις απόψεις της φιλοζωικής κοινότητας και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας η οποία έκανε τεράστια προσπάθεια για να πείσει το πολιτικό προσωπικό και τελικά να κατατεθεί τον περασμένο Ιανουάριο μια τέτοια πρόταση από 55 βουλευτές (κυρίως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), καθώς μέχρι τώρα όπως προείπαμε τα ζώα (άρα και τα δικαιώματα τους) παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας (που δυστυχώς δεν απέτρεψε τα εγκλήματα σε βάρος τους) περιλαμβάνονται μόνο στο άρθρο 24 (περί προστασίας του περιβάλλοντος) το οποίο αφορά γενικώς το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του και φυσικά η πανίδα σε αυτό αναφέρεται με την ευρεία έννοια. Τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε ποια κόμματα και ποιοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ ή κατά.

Let's block ads! (Why?)


Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 24Α ώστε η προστασία των ζώων να περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Αναθεώρηση (βίντεο) Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 24Α ώστε η προστασία των ζώων να περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Αναθεώρηση (βίντεο) Reviewed by olablogs on 17:47 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.