Στιβ Άιρβιν: Ο «κροκοδειλάκιας» που κατέκτησε τον κόσμο

Ο Στιβ Άιρβιν (Steve Irwin) ήταν Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1962 στο Essendon, ένα προάστιο της Μελβούρνης.

Γνωστός ως «Κροκοδειλάκιας», ο Άιρβιν έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από τη σειρά εκπομπών με τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ στο «Animal Planet». Γύρισε 46 ντοκιμαντέρ και αρκετά επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων».

Απέκτησε παγκόσμια φήμη και έγινε πόλος έλξης για τους ξένους τουρίστες στην Αυστραλία και σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα κάθε χρόνο.

Ο Άιρβιν αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα.

Ο Άιρβιν πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου 2006, σε ηλικία μόλις 44 ετών, όταν ένα σαλάχι τον τρύπησε στην καρδιά κατά των γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ocean’s Deadliest» (Τα πιο θανατηφόρα του ωκεανού)!

GD Star Rating
loading...

Let's block ads! (Why?)


Στιβ Άιρβιν: Ο «κροκοδειλάκιας» που κατέκτησε τον κόσμο Στιβ Άιρβιν: Ο «κροκοδειλάκιας» που κατέκτησε τον κόσμο Reviewed by olablogs on 00:07 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.