ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: ΚΙΝΑ, ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ(Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η Κίνα και η Ρωσία πιθανώς κατασκευάζουν λέιζερ υψηλής ισχύος που μπορούν να καταρρίψουν δορυφόρους των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα έκθεση του Πενταγώνου.

Και οι δύο χώρες αναπτύσσουν ένα οπλοστάσιο αντικατασκοπευτικών πυροβόλων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και «κατευθυνόμενων ενεργειακών όπλων», σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, ο οργανισμός δημοσίευσε μια μη ταξινομημένη έκθεση σχετικά με την απειλή ασφάλειας για την κυριαρχία των ΗΠΑ στο διάστημα. Καλεί την Κίνα και τη Ρωσία ως δύο χώρες με την τεχνολογική δύναμη να καταλάβουν τους δορυφόρους επικοινωνίας και πλοήγησης στις ΗΠΑ, οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν χάος στις επιχειρήσεις και στον στρατό.

Η απειλή μπορεί να ακούγεται υπερβολικά. Αλλά όχι στο Πεντάγωνο. Η έκθεση του πρακτορείου περιγράφει όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους το Πεκίνο και η Μόσχα θα μπορούσαν να επιτεθούν στους δορυφόρους των ΗΠΑ προκειμένου να κερδίσουν μελλοντικούς πολέμους.

Η Κίνα, για παράδειγμα, επιχειρεί να γίνει μια «διαστημική δύναμη» που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση και την άμυνα, σύμφωνα με την DIA. Ο οργανισμός ισχυρίζεται ότι ο κινεζικός στρατός προσπαθεί πιθανώς να κατασκευάσει ένα σύστημα όπλων λέιζερ το οποίο μπορεί να «διαταράξει, να υποβαθμίσει ή να καταστρέψει» τους τροχιακούς δορυφόρους και τους αισθητήρες που χρησιμοποιούν.

«Η Κίνα πιθανότατα θα διαθέσει ένα όπλο με λέιζερ εδάφους που θα μπορεί να αντιμετωπίσει αισθητήρες με χαμηλή περιστροφή σε τροχιά έως το 2020 και από τα μέσα έως τα τέλη του 2020, μπορεί να καλύψει συστήματα υψηλότερης ισχύος που επεκτείνουν την απειλή στις δομές των μη -οπτικοί δορυφόροι » αναφέρει η έκθεση.


Η Ρωσία επιδιώκει επίσης τη χρήση δορυφορικών λέιζερ, σύμφωνα με το DIA. Ο κίνδυνος όμως δεν περιορίζεται απλώς στις επιθέσεις με βάση την ενέργεια. Η Κίνα και η Ρωσία αναπτύσσουν δορυφόρους που μπορούν να επιθεωρήσουν και να επιδιορθώσουν άλλους δορυφόρους στο διάστημα, οι οποίοι «θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσεγγίσουν τον δορυφόρο άλλης χώρας και να διενεργήσουν επίθεση που έχει ως αποτέλεσμα προσωρινές ή μόνιμες βλάβες», προειδοποιεί η DIA.

Ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε πέρυσι τα σχέδια για μια διαστημική δύναμη, ένα νέο υποκατάστημα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι επιφορτισμένο με την ανάπτυξη στρατιωτικής τεχνολογίας αεροδιαστημικής επόμενης γενιάς και με τακτικές «διαστημικών εχθροπραξιών».

Η έκθεση της Δευτέρας δεν αναφέρει πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να αποτρέψουν αυτές τις απειλές. Αλλά δεν είναι μυστικό ότι είχαμε και πολύ ενδιαφέρον για τα όπλα λέιζερ. Τα τελευταία χρόνια, ο αμερικανικός στρατός έχει δοκιμάσει πρωτότυπα για ναυτικά πλοία και για χρήση σε αεροσκάφη.

Η Κίνα γρήγορα απέρριψε την έκθεση της DIA. «Το ανησυχητικό  είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν ορίσει το διάστημα ως πεδίο μάχης, ανακοινώνοντας να κατασκευάσουν ένα διαστημικό στρατό που συχνά διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στο εξωτερικό χώρο», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το CNN.

Today News – Pentagon: China, Russia Developing Satellite-Killing Lasers

Latest Pentagon report says China, Russia threaten U.S. space dominance

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: ΚΙΝΑ, ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ(Βίντεο) ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: ΚΙΝΑ, ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ(Βίντεο) Reviewed by olablogs on 21:17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.