ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Πώς να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά στυπτικά

Ένα από τα καλύτερα στυπτικά για ανθρώπους με λιπαρό δέρμα είναι το ηλιέλαιο. Βοηθάει στη μείωση της λιπαρότητας ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί το πρόσωπο.

Τα στυπτικά έχουν την ικανότητα να ανανεώνουν και να αναζωογονούν το δέρμα μας καθώς και να μειώνουν τους ανοιχτούς πόρους, τη λιπαρότητα του δέρματος και την κόπωση. Επομένως, αν θέλετε να έχετε ένα πραγματικά όμορφο και λαμπερό πρόσωπο, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα σπιτικά στυπτικά που παρουσιάζονται παρακάτω.

Συνταγές για σπιτικά στυπτικά
Στυπτικό από μήλα
Τα συστατικά που χρειάζεστε για αυτό το στυπτικό για το δέρμα είναι τα εξής: 1/4 φλυτζανιού χυμό μήλου, 2 κουταλιές (30 ml) της σούπας βότκα και 2 κουταλιές της σούπας αμαμηλίδα. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βότκα, προσθέστε ακόμα 2 κουταλιές της σούπας αμαμηλίδα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα με ένα βαμβάκι στο πρόσωπό σας.

Στυπτικό από φασκόμηλο
Φτιάξτε έγχυμα με το φυτό αυτό, βάζοντας μια χούφτα φύλλα σε ένα φλυτζάνι βραστό νερό (θυμηθείτε ότι ένα φλυτζάνι ισούται με 250 ml περίπου). Αφήστε το να κρυώσει σκεπασμένο, στραγγίστε και μουσκέψτε με το μείγμα ένα κομμάτι βαμβάκι. Κάντε με αυτό μικρές κυκλικές κινήσεις πάνω στο δέρμα. Μην το αφαιρέσετε αλλά αφήστε το να απορροφηθεί τελείως.faskomiloΣτυπτικό από λεμόνι
Τα λεμόνια έχουν πολλές ωφέλιμες ιδιότητες, που βοηθούν στην εξάλειψη των ατελειών του δέρματος και ταυτόχρονα κλείνουν τους πόρους. Απλώς, πρέπει να αναμείξετε το χυμό από μισό λεμόνι με λίγο νερό. Απλώστε το με ένα κομμάτι βαμβάκι και έπειτα ξεπλύντε το με κρύο νερό. Πρόκειται για μια εξαιρετική συνταγή για τους άνδρες, για χρήση μετά το ξύρισμα, επειδή απολυμαίνει και προστατεύει το δέρμα. Δεν συνιστάται να κάνετε τη συγκεκριμένη θεραπεία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ούτε να εκθέσετε το δέρμα στον ήλιο αμέσως μετά, επειδή το λεμόνι έχει την τάση να δημιουργεί κηλίδες στο δέρμα με την έκθεση στο φως του ήλιου. Είναι καλύτερα να κάνετε αυτή την περιποίηση τη νύχτα ή κάποια μέρα που δεν σχεδιάζετε να βγείτε από το σπίτι.

Στυπτικό από αγγούρι
Το αγγούρι είναι ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο στα καλλυντικά και στα προϊόντα ομορφιάς, χάρη στις υπέροχες ιδιότητές του. Είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία του δέρματος. Κόψτε μερικές φέτες αγγουριού, που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο (να το έχετε μόλις βγάλει από το ψυγείο) και τοποθετήστε τες πάνω στο πρόσωπό σας. Τοποθετήστε τες επίσης πάνω από τα μάτια. Αφήστε τες να δράσουν για μισή ώρα. Είναι μια τέλεια μέθοδος χαλάρωσης μετά από μια αγχωτική μέρα.

Στυπτικό από σμέουρο
Το έγχυμα από σμέουρο έχει πολλές ωφέλειες, τις οποίες καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραβλέπει. Μπορείτε να το αγοράσετε σε σακουλάκια ή ακόμα και να το φτιάξετε εσείς, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από μερικά φύλλα και καρπούς σμέουρου. Αφήστε το έγχυμα να κρυώσει σκεπασμένο, έπειτα στραγγίξτε το και μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι. Τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας μέχρι το έγχυμα να απορροφηθεί εντελώς.

Στυπτικό από ροδάκινο
Αυτό το πεντανόστιμο φρούτο είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία του δέρματός σας. Απλώς, κόψτε ένα κομμάτι από το φρέσκο φρούτο και τρίψτε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το χυμό του να δράσει για είκοσι λεπτά περίπου και αργότερα ξεπλύντε το με ζεστό νερό. Πολύ σύντομα το δέρμα σας θα είναι σφριγηλότερο και απαλότερο.

Στυπτικό από ξύδι
Τα συστατικά για τη συνταγή αυτή είναι: 1/8 φλυτζανιού (30 ml) μηλόξυδο, ένα χάπι ασπιρίνης και ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά, έπειτα μουσκέψτε με το μείγμα ένα κομμάτι βαμβάκι και υγράνετε με αυτό το πρόσωπό σας. Αφήστε το να στεγνώσει.

Στυπτικό από παπάγια
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείτε μια φέτα παπάγια, μία κουταλιά της σούπας ροδόνερο (15 ml) και μία κουταλιά της σούπας φυσικό μέλι (25 γραμμάρια). Όπως και το ροδάκινο, η παπάγια είναι ένα φυσικό απολεπιστικό και, ταυτόχρονα, συμβάλλει στην ανανέωση του δέρματος. Το μέλι είναι αντισηπτικό και εξαιρετικό ενυδατικό. Τέλος, το ροδόνερο επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.
via

Let's block ads! (Why?)

Πώς να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά στυπτικά
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Πώς να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά στυπτικά ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Πώς να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά στυπτικά Reviewed by olablogs on 04:33 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.