Δίαιτα F-Factor: Το μυστικό για να χάσετε κιλά χωρίς να τρελαθείτε

Το καλοκαίρι έρχεται και το μυαλό πολλών τρέχει σε δίαιτες και γυμναστήρια. Οταν σκέφτονται τη δίαιτα, φαντάζονται περιορισμό θερμίδων και ώρες σε διαδρόμους και προγράμματα.

Οταν, λοιπόν, σας πουν για ένα πρόγραμμα που έχει υδατάνθρακες, αλκοόλ και λιγότερη γυμναστική, αναρωτιέστε πώς γίνεται. Καλώς ήρθατε στον κόσμο της διατροφής F-Factor.

Τι είναι η διατροφή F-Factor

Σύμφωνα με το purewow, ο παράγοντας F (F-Factor) είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη προσέγγιση  για την απώλεια βάρους και τη βέλτιστη υγεία. Ο βασικός πυλώνας του διαιτολογίου, το F είναι οι φυτικές ίνες. Οσο περισσότερες φυτικές ίνες έχει ένα φαγητό, τόσο πιο πλήρεις θα νιώσετε μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να τρώτε μικρότερες ποσότητες. Αντί να επικεντρωθείτε, λοιπόν, στα τρόφιμα που «πρέπει» να αποφύγετε, η F-Factor σας προτείνει να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας.

Σαλάτα με αβοκάντο

Τι μπορείτε να φάτε; 

Η διατροφή επικεντρώνεται στον συνδυασμό πρωτεϊνών άπαχου λίπους με υδατάνθρακες υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, οι οποίοι έχουν χαμηλές θερμίδες και σας κρατούν γεμάτους. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε άπαχα κρέατα, λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. 

Λειτουργεί πραγματικά; 

Τα αποτελέσματα, όπως σε όλα τα προγράμματα διατροφής, διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 16 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα – αριθμός σημαντικά μικρότερος από τα 25 έως 30 γραμμάρια που πρότεινει ο FDA. Σύμφωνα με ένα διάγραμμα από μια μελέτη του 2005 του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, οι φυτικές  ίνες οδηγούν σε μεγαλύτερο κορεσμό και λιγότερη έκκριση ινσουλίνης. Με απλά λόγια, η αύξηση των φυτικών ινών θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η F-Factor δίνει έμφαση στην κατανάλωση τροφών με μέτρο την καθιστούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα.

Φυσικά, ο καθένας χρειάζεται να απευθυνθεί σε έναν διατροφολόγο προκειμένου να υπάρξει ένα πρόγραμμα για τις δικές του ανάγκες.

Το κρέας συνδυάζεται με σαλάτα

Φωτογραφίες: Unsplash

Let's block ads! (Why?)


Δίαιτα F-Factor: Το μυστικό για να χάσετε κιλά χωρίς να τρελαθείτε Δίαιτα F-Factor: Το μυστικό για να χάσετε κιλά χωρίς να τρελαθείτε Reviewed by olablogs on 15:09 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.