Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου είναι ακόμη μεγαλύτερο

Perierga.gr - Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου μπορεί να είναι μεγαλύτερο από όσο πιστεύαμε

Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο από ό,τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί, ισχυρίζεται μια βρετανική ομάδα δυτών που διερευνά μια υποθαλάσσια σήραγγα μέσα στο σπήλαιο που μπορεί να συνδέεται με άλλους χώρους.

Πρόκειται για τη σπηλιά Sơn Đoòng στο Βιετνάμ, κι αν ο ισχυρισμός αυτός ευσταθεί – ότι δηλαδή το σπήλαιο συνδέεται και με άλλους θαλάμους – τότε θα μιλάμε για το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου, πιο μεγάλο από ότι μέχρι πρότινος πιστεύαμε, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας καταδύσεων Χάουαρντ Λίμπερτ.

Η ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι η σήραγγα ενδέχεται να φτάνει σε βάθος ακόμα και τα 120 μέτρα και  προγραμματίζει μέσα στη χρονιά να εντείνουν τις έρευνές τους για να επιβεβαιώσουν τις υποψίες τους.

Το σπήλαιο Sơn Đoòng βρίσκεται στην επαρχία Quang Binh και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από έναν τοπικό ιχνηλάτη το 1991, αν και παρέμεινε ανεξερεύνητο για τα επόμενα 19 χρόνια μέχρι να ερευνηθεί από τον Λίμπερτ.

Το Sơn Đoòng είναι ένα από τα πολλά σπήλαια του εθνικού πάρκου Phong Nha του Βιετνάμ και μόνο το 30% αυτών έχει εξερευνηθεί μέχρι σήμερα.

Το μήκος του σπηλαίου φτάνει 5 χιλιόμετρα και το ύψος του τα 200 μέτρα. Πιστεύεται ότι η σπηλιά διαμορφώθηκε από ασβεστολιθικούς βράχους περίπου πριν από 2 έως 5 εκατομμύρια χρόνια.

Perierga.gr - Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου μπορεί να είναι μεγαλύτερο από όσο πιστεύαμε

GD Star Rating
loading...

Let's block ads! (Why?)


Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου είναι ακόμη μεγαλύτερο Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου είναι ακόμη μεγαλύτερο Reviewed by olablogs on 10:04 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.