Φοβάστε μην σας κάνει… βόλτες το ταξί; Η Google έχει τη λύση

Perierga.gr - Φοβάστε μην σας εξαπατήσουν τα ταξί; Η Google έχει τη λύση

Μια νέα λειτουργία στους χάρτες της δοκιμάζει η Google, που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες μέσω μιας εφαρμογής ασφαλείας, να ειδοποιούνται όποτε βρίσκονται σε ένα ξένο αυτοκίνητο και ο οδηγός βρει εκτός πορείας.

Όπως αναφέρει το Business Insider, η νέα εφαρμογή φτιάχτηκε από προγραμματιστές της XDA και δοκιμάζεται ήδη στην Ινδία.

Το Business Insider επικοινώνησε με την Google για ένα σχόλιο. Η εταιρεία δεν αρνήθηκε ότι όντως γίνονται δοκιμές, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την XDA, η εφαρμογή αυτή θα ειδοποιεί τον επιβάτη κάθε φορά ο οδηγός βγαίνει από την πορεία του, έστω και 500 μέτρα. Επίσης θα μπορεί ο χρήστης να τη μοιραστεί με τους φίλους του, οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθούν τη διαδρομή, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του ο χρήστης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η XDA,  χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει το κουμπί «stay safer» στο κάτω μέρος της οθόνης στα Maps, για να λειτουργήσει η εφαρμογή.

Αυτή η εφαρμογή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει πολύ ανθρώπους που χρησιμοποιούν ταξί ή Uber, ώστε να νιώθουν πιο  ασφαλείς μέσα σε ένα ξένο αυτοκίνητο ή ότι δεν θα εξαπατηθούν με άσκοπες παρακάμψεις για να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα.

Πηγή: Huffingtonpost.gr 

No votes yet.
Please wait...

Let's block ads! (Why?)


Φοβάστε μην σας κάνει… βόλτες το ταξί; Η Google έχει τη λύση Φοβάστε μην σας κάνει… βόλτες το ταξί; Η Google έχει τη λύση Reviewed by olablogs on 09:55 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.