ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Άλλαξε όψη στα ποτήρια του κρασιού κι ετοιμάσέ τα για το τραπέζι σου!

Θέλεις να κάνεις εντύπωση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα κάνεις; Σου αρέσουν οι diy κατασκευές; Θέλεις να αφήσεις τους καλεσμένους σου με το στόμα ανοιχτό; Σου έχουμε την καλύτερη χριστουγεννιάτικη, διακοσμητική πρόταση!
Χρειάζεσαι 6 (ή περισσότερα, ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων) διάφανα, κολωνάτα ποτήρια κρασιού (δεν χρειάζεται καν να είναι ακριβά!), μπογιά για μαυροπίνακα και λίγη μονωτική ταινία.

Τι πρέπει να κάνεις!
Πριν ξεκινήσεις στρώσε σε ένα τραπέζι χαρτόνι όπως αυτά που στρώνουμε όταν βάφουμε τους τοίχους ή και εφημερίδες.

Τύλιξε λίγη μονωτική ταινία γύρω από το ποδαράκι του κάθε ποτηριού περίπου ένα δάχτυλο πάνω από τη βάση του.

Βάλε σε ένα μπολ ή πλαστικό μιας χρήσης, αρκετά φαρδύ που να χωράει τη βάση του ποτηριού, αρκετή μπογιά (περίπου 2 δάχτυλα, να καλύπτεται ο πάτος του ποτηριού και λίγο περισσότερο). Βούτα τη βάση του ποτηριού μέσα ώστε να απλωθεί καλά η μπογιά.

Chalkboard-Wine-Glasses-4

Τίναξε προσεκτικά και απαλά το ποτήρι, γέρνοντάς το από όλες τις πλευρές, να φύγει η περισσευούμενη μπογιά.

Chalkboard-Wine-Glasses-10

Βάλε το κάθε ποτήρι σε τέτοια στάση ώστε να ξεκουραστεί, να στεγνώσει ελαφρά και να μη στάζει. Η μονωτική ταινία θα βοηθήσει και να μη μεταφερθει μπογιά σε άλλα σημεία του ποτηριού αλλά και να διατηρηθεί η γραμμή που θα σταματάει η μπογιά για να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

Chalkboard-Wine-Glasses-5

Όταν η μπογιά έχει αρχίσει να στεγνώνει και δεν στάζει, βγάλε τη μονωτική ταινία, γύρισε το κάθε ποτήρι ανάποδα και άφησέ το μέχρι να στεγνώσει τελείως.

1

Το αποτέλεσμα: 6 ποτήρια με πάτο βαμμένο με μπογιά μαυροπίνακα όπου με μια κιμωλία μπορείς να γράψεις τα ονόματα των καλεσμένων σου, να γράψεις ευχές ή και να ζωγραφίσεις.

SOS tips: Τα ποτήρια αυτά δεν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων διότι θα χαλάσει η βαφή. Πλύνε τα προσεκτικά στο χέρι και τη βάση τους καλύτερα σκούπισέ την με ένα βρεγμένο πανί.
via

Let's block ads! (Why?)

Άλλαξε όψη στα ποτήρια του κρασιού κι ετοιμάσέ τα για το τραπέζι σου!
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Άλλαξε όψη στα ποτήρια του κρασιού κι ετοιμάσέ τα για το τραπέζι σου! ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Άλλαξε όψη στα ποτήρια του κρασιού κι ετοιμάσέ τα για το τραπέζι σου! Reviewed by olablogs on 04:44 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.