ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η μεγάλη καχυποψία αλλά και ανασφάλεια του Ερντογάν που βλέπει παντού στα σώματα ασφαλείας και στον τουρκικό στρατό συνωμότες, φιλοκουρδικούς και οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχει σαν άμεση συνέπεια την δημιουργία χάους στις Γενικές Διευθύνσεις Ασφαλείας σε όλη την Τουρκία.

Τη περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως στα πλαίσια γενικών εκκαθαρίσεων άλλαξαν τελείως ξαφνικά οι διοικητές των Διευθύνσεων Γενικής Ασφάλειας σε 49 περιοχές, μεταξύ των οποίων Τραπεζούντας, Καισάρειας, Μαλάτειας, Μαρντίν, Σανλίούρφας, Γκαζίαντέπ, Χατάι, Κιλίς και των κουρδικών περιοχών, Diyarbakır, Van, Ağrı, Bingöl, Batman, Tunceli, Elazığ, Hakkari, Şırnak και Kilis.

Εντωμεταξύ σήμερα το πρωί έγινε γνωστό σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Süleyman Soylu, ότι ο συνολικός αριθμός των εκδιωχθέντων από τις Διευθύνσεις Γενικής Ασφάλειας σε όλη την Τουρκία, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ανέρχεται στον αριθμό των 33 χιλιάδων αντρών.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα πραγματικό χάος αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια στις υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας, ανάλογο με αυτό του τουρκικού στρατού και αυτό το χάος και η δυσαρέσκεια έχει άμεση επίδραση στις πολύ ευαίσθητες εσωτερικές ισορροπίες, με συνέπεια να γίνεται λόγος ακόμα και για την περίπτωση νέου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Reviewed by olablogs on 11:34 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.