ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ DRONES ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ…ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την Ανατολή Θράκη, μια ιδιαίτερης σημασίας γεωγραφική περιοχή που συνορεύει με την Ελλάδα, επιλέχτηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το νέο Κέντρο Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως των μη επανδρωμένων τουρκικών ιπτάμενων.

Συγκεκριμένα η πόλη της Κεσάνης, λίγα χιλιόμετρα μετά τα ελληνοτουρκικά σύνορα, γίνεται από τον τουρκικό στρατό το κέντρο επιχειρήσεων και εκπαιδεύσεως των τουρκικών Drones. Γα τον λόγο αυτό, όπως έγινε γνωστό, δημιούργησε μια μεγάλη πίστα απογειώσεων και προσγειώσεων των μη επανδρωμένων μήκους τριών χιλιάδων μέτρων.

Παράλληλα η πύλη της Çorlu, λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, η τουρκική Teknofest, παραγωγής Drones, δημιουργεί το Κέντρο Διοικήσεως του νέου τύπου drones με τον χαρακτηριστικό τίτλο, Akıncı, ονομασία που παραπέμψει σε επιθετικό στρατιωτικό σώμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Το Akıncı έχει την δυνατότητα να πετά 24 ώρες, ζυγίζει 4,5 τόνους και μπορεί να μεταφέρει βάρος μέχρι 900 κιλά. Είναι οπλισμένο με πυραύλους και βόμβες, γεγονός που το κάνει το πιο επιθετικό τουρκικό Drones.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ DRONES ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ…ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ DRONES ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ…ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Reviewed by olablogs on 10:19 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.