Ερευνα: Η περίοδος της προεμμηνόπαυσης συχνά σηματοδοτεί έναρξη σεξουαλικών προβλημάτων

Για κάποιες γυναίκες, το σεξ προσφέρει λιγότερη ικανοποίηση καθώς περνούν τα χρόνια, κάτι που αρχίζει πριν από την περίοδο της εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με την έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Menopause» έδειξαν ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία αυξάνεται κατά 30% σε αυτό το χρονικό διάστημα και η ξηρότητα του κόλπου έχει μεγάλη επίδραση στην επιθυμία, τη διέγερση και γενικά την ικανοποίηση, σύμφωνα με έρευνα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την σεξουαλική λειτουργία συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής και ψυχικής κατάστασης, της γήρανσης, των χρόνιων ιατρικών προβλημάτων και της εμμηνόπαυσης. Η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων κατά το πέρασμα στην εμμηνόπαυση προκαλεί ποικιλία βιολογικών αλλαγών στο σώμα κάθε γυναίκας, οδηγώντας σε κολπική ατροφία και ξηρότητα.

Έρευνα: Αύξηση κατά 30% της σεξουαλικής δυσλειτουργίας κατά την εμμηνόπαυση

Παρότι προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει την επίδραση της κολπικής ατροφίας σε γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση, η συγκεκριμένη έρευνα είναι μια από τις ελάχιστες που εκτίμησαν την επίδρασή της κατά το χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της εμμηνόπαυσης, το μεταβατικό στάδιο στο οποίο σταδιακά οι ωοθήκες ξεκινούν να παράγουν λιγότερα οιστρογόνα. Αυτό έδειξε ότι συγκεκριμένα συμπτώματα κολπικής ατροφίας, όπως η κολπική ξηρότητα, είναι πολύ πιο παρόντα κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση.

Γενικά, ως αποτέλεσμα της κολπικής ξηρότητας, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση μειώθηκε όταν η σεξουαλική δυσλειτουργία αυξήθηκε περίπου 30% κατά την περίοδο πριν από την εμμηνόπαυση.

Δύσκολη η διατύπωση της κατάλληλης θεραπείας

«Η έρευνα αυτή εξέτασε την σεξουαλική λειτουργία στις γυναίκες ηλικίας 40 με 55 χρονών και επιβεβαίωσε τη σύνδεση μεταξύ κολπικής ξηρότητας και επιδείνωσης της σεξουαλικής λειτουργίας. Δεδομένης της υψηλής παρουσίας σεξουαλικής δυσλειτουργίας στις γυναίκες, ο εντοπισμός ενός θεραπεύσιμου παράγοντα όπως η κολπική ξηρότητα μπορεί να επιτρέψει στις γυναίκες να διατηρήσουν τη σεξουαλική τους λειτουργία κατά την μετάβαση στην εμμηνόπαυση» δήλωσε η Στέφανι Φόμπιομ, ιατρική διευθύντρια της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης.

Let's block ads! (Why?)


Ερευνα: Η περίοδος της προεμμηνόπαυσης συχνά σηματοδοτεί έναρξη σεξουαλικών προβλημάτων Ερευνα: Η περίοδος της προεμμηνόπαυσης συχνά σηματοδοτεί έναρξη σεξουαλικών προβλημάτων Reviewed by olablogs on 17:21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.