ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Μετάτρεψε ένα φορητό ψυγείο από φελιζολ σε σκαμπό!

Τα φορητά ψυγειάκια από φελιζόλ δεν είναι χρήσιμα μόνο για να κρατούν παγωμένα τρόφιμα και ποτά στο κάμπινγκ ή στην παραλία. Με μικρό κόστος και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, μπορούν να μετατραπούν σε κλειστά ή και ανοιχτά με αποθηκευτικό χώρο σκαμπώ που θα χρησιμοποιήσετε ως επιπλέον καθίσματα ή βοηθητικά τραπεζάκια για κάθε χώρο του σπιτιού.

Σε καταστήματα με καλοκαιρινά εποχιακά είδη, αυτά με είδη κάμπινγκ αλλά και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, θα βρείτε τέτοια ψυγεία από φελιζόλ σε τιμές όχι παραπάνω από 8-9 ευρώ.

bae3da96-0a19-49bc-a03c-1aea8a1edbc1

1. Ξεκινώντας και για να αποκτήσει η όλη κατασκευή περισσότερο βάρος και «σταθερότητα», βάλτε στο εσωτερικού του ψυγείου μερικά περιοδικά αλλά με τρόπο που να είναι «σφηνωμένα» στις 4 πλευρές ώστε να μην κουνιούνται κάθε φορά που θα μετακινείτε το σκαμπώ. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο/υλικό, σας εξυπηρετεί για αυτήν την χρήση. Αφού βάλετε το καπάκι τυλίξτε περιμετρικά το φελιζόλ με κολλητική ταινία.

bae3da96-0a19-49bc-a03c-1aea8a1edbc1

2. Τοποθετείστε πάνω στο καπάκι ένα κομμάτι χοντρό αφρολέξ. Ανάλογα με την χρήση που πρόκειται να εξυπηρετήσει το σκαμπώ, αν πρόκειται δηλαδή να το χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά ως βοηθητικό τραπεζάκι, για να ακουμπάτε τα πόδια σας ή ως κανονικό κάθισμα, μπορείτε κάτω από το αφρολέξ να ενισχύσετε πρόσθετα την κατασκευή με ένα κομμάτι ξύλο κόντρα πλακέ κομμένο στην ίδια διάσταση με το καπάκι ή να χρησιμοποιήσετε μόνο το ξύλο αντί για το αφρολέξ, γενικά ο τρόπος ενίσχυσης της πάνω επιφάνειας είναι κάτι που θα το αποφασίσετε ανάλογα και από τον τύπο/είδος του φελιζόλ γιατί δεν έχουν όλα το ίδιο πάχος και αντοχή.

bae3da96-0a19-49bc-a03c-1aea8a1edbc1

3. Για να δώσετε επιπλέον όγκο και μεγαλύτερη σταθερότητα, τυλίξτε ολόκληρη την επιφάνεια του «ψυγείου» με λεπτό αφρολέξ ή βάτα ταπετσαρίας ή «βαμβάκι» που χρησιμοποιούμε για γέμισμα μαξιλαριών κάτω από ένα μαλακό ύφασμα κλπ. ανάλογα με το τι σας είναι ευκολότερο να προμηθευτείτε ή ήδη το διαθέτετε.

bae3da96-0a19-49bc-a03c-1aea8a1edbc1

Στερεώστε με κολλητική ταινία, όποιο υλικό κι αν χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε το σχήμα του σκαμπώ να είναι πιο ογκώδες μεν, αλλά το ίδιο «ξεκάθαρο» όσο και του ψυγείου, να μην υπάρχουν δηλαδή σημεία που το υλικό ενίσχυσης είναι ανομοιόμορφα στρωμένο, κάτι που θα σας δυσκολέψει στην διαδικασία ντυσίματος του σκαμπώ με το τελικό κάλυμμά του. Η ταινία θα σας βοηθήσει να «μαζέψετε» σε όλα τα σημεία σωστά την εσωτερική επένδυση.

4. Για το κάλυμμα, ανάλογα με το τι ταιριάζει στο σημείο που θα το τοποθετήσετε και την χρήση που θα εξυπηρετεί, μπορείτε και απλώς να το «τυλίξετε» με ύφασμα, στερεώνοντας σε «κρυφά» σημεία με πινέζες ή φυσικά να φτιάξετε ένα απλό κανονικό κάλυμμα, γαζώνοντας – ενώνοντας μεταξύ τους 5 κομμάτια υφάσματος, κομμένα στις αντίστοιχες διαστάσεις της κάθε πλευράς του σκαμπώ.

123

Σε καταστήματα με είδη επιπλοποιίας αλλά και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, θα βρείτε έτοιμα ξύλινα ποδαράκια για έπιπλα που αν θέλετε θα προσαρμόσετε στο σκαμπώ, στερώνοντας –σφηνώνοντας τα στο κάτω μέρος, αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή. Για να φτιάξετε με τα ίδια υλικά ένα σκαμπώ με αποθηκευτικό χώρο, θα χρειαστεί απλώς να δουλέψετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά ξεχωριστά για το βασικό μέρος του ψυγείου και το καπάκι, το οποίο και ανάλογα με το τύπο και την αντοχή του φελιζόλ θα πρέπει να ενισχύσετε με αφρολέξ ή κόντρα πλακέ, δημιουργώντας ένα ανθεκτικό μαξιλάρι.

001

Το διαβάσαμε στο perierga.gr

Let's block ads! (Why?)

Μετάτρεψε ένα φορητό ψυγείο από φελιζολ σε σκαμπό!
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Μετάτρεψε ένα φορητό ψυγείο από φελιζολ σε σκαμπό! ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Μετάτρεψε ένα φορητό ψυγείο από φελιζολ σε σκαμπό! Reviewed by olablogs on 05:23 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.