Ελληνοτουρκικά - Ερντογάν προς Αθήνα: “Μην ασχολείστε μαζί μας. Η Κρήτη δεν έχει χωρικά ύδατα..”

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ευρισκόμενος σε περιοδεία στην Αφρική, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος του ζήτησε να υπάρξει διευθέτηση των διαφορών Ελλάδας και Τουρκίας για την περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Ωστόσο, ο κ. Ερντογάν σε δηλώσεις του που είχαν προηγηθεί, κατέστησε σαφές πως το «Μνημόνιο Συναντίληψης» που υπέγραψε με την Κυβέρνηση της Τρίπολης και τον Φαγιέζ Αλ Σαράτζ δεν πρόκειται να αλλάξει, ισχυριζόμενος πως η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να εμπλέκεται σε αυτό το θέμα.

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ότι η θαλάσσια λωρίδα μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας, προέκυψε στη βάση της συμφωνίας που υπέγραψαν και συνιστά μία τελεσίδικη απόφαση.

Ο Τούρκος πρόεδρος επικαλέστηκε ως επιχείρημα στήριξης των θέσεών του ότι η Κυβέρνηση της Τρίπολης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, ενώ ο ηγέτης του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ δεν είναι παρά ένας πραξικοπηματίας.

Ακόμη, αναφερόμενος στην Ελλάδα, απέστειλε «μήνυμα» προς τη χώρα μας μέσω ενός πρώην δημάρχου και κοινού φίλου των δύο χωρών «να μην ασχολούνται μαζί τους, γιατί εμείς δεν έχουμε έγνοια να ασχολούμαστε με εσάς. Δεν θα σας προκαλέσουμε καμία ζημιά. Δεν έχετε καμία δουλειά στη Λιβύη», κάτι που είχε επαναλάβει και στον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη προσωπικά κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Τέλος, κάνοντας ειδική αναφορά στην Κρήτη, υποστήριξε ότι το νησί δεν συνιστά κύρια ηπειρωτική περιοχή και ως εκ τούτου, δεν διαθέτει πλήρη δικαιώματα ως προς τα χωρικά της ύδατα, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της γείτονος για τα ελληνικά νησιά.

Let's block ads! (Why?)

Ελληνοτουρκικά - Ερντογάν προς Αθήνα: “Μην ασχολείστε μαζί μας. Η Κρήτη δεν έχει χωρικά ύδατα..” Ελληνοτουρκικά - Ερντογάν προς Αθήνα: “Μην ασχολείστε μαζί μας. Η Κρήτη δεν έχει χωρικά ύδατα..” Reviewed by Unknown on 13:48 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.