Ο Άρης πρέπει να κατοικήθηκε στο παρελθόν: παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία

[24/01/2020 - 10:28]

Ο Άρης πρέπει να κατοικήθηκε στο παρελθόν: παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία

Σύμφωνα με νέα μελέτη, στο μακρινό παρελθόν του Άρη υπήρχαν όλες οι απαραίτητες ουσίες για να καλείται ο πλανήτης ωε ο ιδανικός τόπος για την αναπαραγωγή οργανισμών.

Με αυτό κατά νου, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Άρης κάποτε κατοικούνταν. Ειδικοί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο είναι σίγουροι ότι οι συνθήκες στον Κόκκινο Πλανήτη ήταν ίδιες με αυτές της Γης.

Οι ομοιότητες του Άρη με τον πλανήτη μας σημειώθηκαν από την άποψη της αλατότητας και της οξύτητας, σε ανάλυση του εδάφους που πραγματοποιήθηκε από τον Curiosity rover, οπότε τα δεδομένα στο τέλος αποδείχτηκαν όμοια με εκείνα που ήταν στη Γη πριν 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Ήταν. δηλαδή, εκείνη η στιγμή που η ζωή άρχισε να αναδύεται σε μια μπλε μπάλα, την Γη.

Με κάθε νέα μελέτη, υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις για την καταλληλότητα του παρελθόντος του Άρη για τη ζωή. Ίσως ακόμη και μέχρι σήμερα να έχουν επιβιώσει ορισμένοι μικροοργανισμοί. Μάλιστα, μερικοί επιστήμονες εκπλήσσονται επειδή δεν έχουν βρει ακόμα τα ερείπια των τότε ζωντανών πλασμάτων.

Τώρα, οι επιστήμονες μελετούν τους τύπους της χημείας του ύδατος που μπορεί να δημιουργήσει ορυκτά, όπως στον Άρη. Είναι γνωστό με βεβαιότητα ότι στο παρελθόν υπήρχε νερό με κατάλληλο pH για τη ζωή.

Ωστόσο, ένα νέο rover θα αποσταλεί, προκειμένου να εξετάσει και να διερευνήσει τις πιθανότητες για να βρεθούν σημάδια ζωής.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Let's block ads! (Why?)

Ο Άρης πρέπει να κατοικήθηκε στο παρελθόν: παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία
Ο Άρης πρέπει να κατοικήθηκε στο παρελθόν: παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία Ο Άρης πρέπει να κατοικήθηκε στο παρελθόν: παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία Reviewed by Unknown on 10:47 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.