Λιγούρα για αλμυρό: Με ποια προβλήματα υγείας συνδέεται-ΦΩΤΟ

Το στρες, η έλλειψη ύπνου και η βαρεμάρα, αποτελούν κοινές αιτίες λιγούρας.

Το αλάτι αποτελεί συστατικό των περισσότερων τροφών που καταναλώνουμε.

Γιατί λοιπόν κάποιες φορές νιώθουμε έντονη επιθυμία να φάμε κάτι αλμυρό;

Δείτε με ποια προβλήματα υγείας συνδέεται η λιγούρα για αλάτι:

Υπεριδρωσία: Η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα, κατάσταση γνωστή ως υπεριδρωσία, συνεπάγεται σημαντική μείωση των επιπέδων νατρίου στον οργανισμό, αφού ο ιδρώτας περιέχει νάτριο και άλλους ηλεκτρολύτες. Σε περίπτωση έντονης εφίδρωσης συνιστάται η κατανάλωση αθλητικών ποτών, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα νατρίου και άλλων ηλεκτρολυτών.

Νόσος του Addison: Όταν τα επινεφρίδια, οι δύο μικροί αδένες που βρίσκονται ακριβώς επάνω από τα νεφρά, δεν παράγουν επαρκείς ποσότητες ορμονών, τότε διαπιστώνεται η επινεφριδική ανεπάρκεια, ευρύτερα γνωστή ως νόσος του Addison. Οι ορμόνες που παράγουν τα επινεφρίδια ελέγχουν την ανταπόκριση του οργανισμού στο στρες και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Η νόσος χαρακτηρίζεται από τα συχνά επεισόδια υπότασης και κατ’ επέκταση από την έντονη επιθυμία για αλμυρά φαγητά. Άλλα συμπτώματα της νόσου του Addison είναι το αίσθημα αδυναμίας, η απώλεια όρεξης, ο στομαχόπονος, η ναυτία, η τάση προς έμετο, η διάρροια, η ζαλάδα, η υπογλυκαιμία, η θλίψη, η ευερεθιστότητα, ο πονοκέφαλος και η ακανόνιστη περίοδος.

Σύνδρομο Bartter: Είναι εκ γενετής κληρονομική πάθηση που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία των νεφρών να απορροφήσουν το νάτριο. Αποτέλεσμα είναι αυτό να χάνεται μέσω των ούρων και ο οργανισμός να το ζητά με τη μορφή λιγούρας. Άλλα συνήθη συμπτώματα του συνδρόμου είναι η δυσκοιλιότητα, η συχνουρία, η υπόταση, οι μυϊκές κράμπες και το αίσθημα αδυναμίας.

ΠΗΓΗ:Onmed.gr  ,  www.medicalnewstoday.com

Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
Λιγούρα για αλμυρό: Με ποια προβλήματα υγείας συνδέεται-ΦΩΤΟ Λιγούρα για αλμυρό: Με ποια προβλήματα υγείας συνδέεται-ΦΩΤΟ Reviewed by Unknown on 17:58 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.