Προσοχή! Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισ. μικροπλαστικά στο φλιτζάνι μας

Ανησυχητικά τα αποτελέσματα νέας καναδικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία ακόμα και ένα φακελάκι τσαγιού απελευθερώνει δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σωματίδια.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι όταν βάζουμε ένα πλαστικό φακελάκι τσαγιού σε ένα φλιτζάνι με σχεδόν βρασμένο νερό (95οC), απελευθερώνονται περίπου 11,6 δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σωματίδια και 3,1 δισεκατομμύρια νανοπλαστικά σωματίδια στο φλιτζάνι! Το ανησυχητικό δε, είναι ότι αυτές οι ποσότητες είναι μεγαλύτερες από τις ετήσιες εκτιμώμενες ποσότητες μικροπλαστικών και νανοπλαστικών σωματιδίων που καταναλώνει ένας μέσος άνθρωπος, ο οποίος υπολογίζεται ότι τρώει περίπου 50.000 μικροπλαστικά σωματίδια τον χρόνο και εισπνέει αντίστοιχη ποσότητα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ στο Μόντρεαλ του Καναδά, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Environmental Science and Technology», μελέτησαν 4 διαφορετικούς τύπους από φακελάκια τσαγιού από διάφορα καφέ στο Μόντρεαλ. Τα άνοιξαν, τα έβρεξαν και στη συνέχεια τα βύθισαν σε σχεδόν βρασμένο νερό για πέντε λεπτά πριν τα αναλύσουν με ηλεκτρονικά μικροσκόπια και φασματοσκόπια. Βρήκαν λοιπόν, ότι αν και τα περισσότερα φακελάκια τσαγιού φτιάχνονται από φυτικές ίνες, πολλές μάρκες ακόμα χρησιμοποιούν πλαστικό για να σφραγίσουν τα φακελάκια. Τελευταία, πολλές μάρκες μετέτρεψαν τα φακελάκια από χάρτινα σε πλαστικά και αυτά ακριβώς είναι που μελετήθηκαν.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Let's block ads! (Why?)

ΧΡΗΣΙΜΑ – Newsitamea.gr
Προσοχή! Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισ. μικροπλαστικά στο φλιτζάνι μας Προσοχή! Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισ. μικροπλαστικά στο φλιτζάνι μας Reviewed by Unknown on 17:13 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.