Κορωνοϊός: Εκτακτα μέτρα πρόληψης στην Ευρώπη -Τι ανακοίνωσαν Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία

Οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν η καθεμία μέτρα για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού «σε πολύ στενό συντονισμό» μεταξύ τους, δήλωσε την Πέμπτη από τη Νάπολη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, στο περιθώριο της ιταλογαλλικής συνόδου που διεξάγεται στην πόλη αυτήν της νότιας Ιταλίας, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι «ήταν σημαντικό» να γίνει αυτή η συνάντηση, παρά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που πλήττουν πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ιταλία και η Γαλλία.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι λαμβάνονται υγειονομικά μέτρα από την κάθε χώρα, σε στενό ευρωπαϊκό συντονισμό», είπε, υπενθυμίζοντας ότι οι υπουργοί Υγείας των χωρών-μελών της ΕΕ συνεδρίασαν χθες στη Ρώμη.

«Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση αυτά που μας λένε οι επιστήμονες και οι γιατροί», πρόσθεσε ο Μακρόν, έχοντας στο πλευρό του τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Νάπολης, πριν από την έναρξη της συνόδου.

Δέσμη μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Γερμανία

Την ίδια ώρα, οι δύο υπουργοί, επικεφαλής του κυβερνητικού επιτελείου για την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού Covid-19 στη Γερμανία, προειδοποίησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ότι «η επιδημία θα εξαπλωθεί» και ζήτησαν από τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συνεργάζονται με τις αρχές. Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία νοσηλεύονται με τον ιό 14 άτομα, ενώ 240 βρίσκονται σε καραντίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταξύ των μέτρων ελέγχου της επιδημίας του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν είναι και η καταγραφή των στοιχείων των επιβατών με «κάρτες αποβίβασης», από τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα και πλοία, προκειμένου να ελεγχθεί σε κάποιο βαθμό η μετάδοση του ιού. Στόχος είναι επίσης οι εταιρίες σιδηροδρόμων και λεωφορείων να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα - οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες το κάνουν ήδη - στην διασυνοριακή κυκλοφορία, αν και δεν υπάρχει για αυτό νομική βάση.

Σε ό,τι αφορά τους αιτούντες άσυλο οι οποίοι φθάνουν στην Γερμανία, στο εξής θα εξετάζονται για μόλυνση με κορωνοϊό, ενώ οι επιστροφές μεταναστών και προσφύγων από και προς την Ιταλία έχουν ανασταλεί. Έλεγχος θα γίνεται και στους ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα, το Ιράν, την Ιταλία και την Νότια Κορέα, όπου ο ιός είναι σε έξαρση, αλλά, όπως εξήγησε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, δεν είναι εύκολο να κλείσει κανείς τα σύνορα της χώρας. «Αυτό το σενάριο δεν το βλέπω», είπε χαρακτηριστικά.

Υπό τις νέες συνθήκες, στο μικροσκόπιο μπαίνουν πλέον διοργανώσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, όπως η επικείμενη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), η οποία είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 4-8 Μαρτίου.

Μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε και η Ρωσία

Η Ρωσία θα διακόψει από τις 4 Μάρτιου τη σιδηροδρομική σύνδεση της Μόσχας με τη Νίκαια της Γαλλίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Μόσχας και Νίκαιας διακόπτεται μέχρι νεοτέρας ανακοινώσεως, ως μέρος των ευρύτερων μέτρων που λαμβάνονται για να αποτραπεί η διάδοση του κορωνοϊού στη Ρωσία. Η αμαξοστοιχία που πραγματοποιεί το εν λόγω δρομολόγιο περνάει μέσω Λευκορωσίας, Πολωνίας,Τσεχίας, Αυστρίας, Ιταλίας και Μονακό.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία από τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου θα διακόψει προσωρινά τις κανονικές αεροπορικές πτήσεις όπως και τις πτήσεις τσάρτερ που πραγματοποιούνται προς το Ιράν και αντίστοιχα τις πτήσεις από το Ιράν προς τη Ρωσία, ως πρόληψη ενάντια στον κορωνοϊό.

Πτήσεις θα πραγματοποιούν μόνο η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot και η ιρανική Mahan Air, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω του τερματικού F του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Αυτή την στιγμή από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες μόνο η Aeroflot πραγματοποιεί μια πτήση την ημέρα προς το Ιράν, ενώ σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο TASS, ιρανικές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν περιοδικά πτήσεις τσάρτερ σε περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Let's block ads! (Why?)


Κορωνοϊός: Εκτακτα μέτρα πρόληψης στην Ευρώπη -Τι ανακοίνωσαν Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία Κορωνοϊός: Εκτακτα μέτρα πρόληψης στην Ευρώπη -Τι ανακοίνωσαν Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία Reviewed by olablogs on 19:21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.