Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο: Οπλισμένα μαχητικά αναχαιτίστηκαν από Έλληνες πιλότους - Ελληνοτουρκικά

Σε αλλεπάλληλες υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά προχώρησαν μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, την ώρα που οι στρατιωτικές επιτροπές των Ελλάδας- Τουρκίας συζητούν στην Αθήνα τα ΜΟΕ για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Ειδικότερα συνολικά 13 αεροσκάφη προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις και 13 παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές) στον περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, έξι σχηματισμοί: οι τέσσερις ήταν αποτελούμενοι από δύο F-16 και οι δύο από δύο F-4. Την ίδια ώρα εντοπίστηκε και ένα κατασκοπευτικό τύπου CN-235.

Οκτώ από τα παραπάνω μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Let's block ads! (Why?)


Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο: Οπλισμένα μαχητικά αναχαιτίστηκαν από Έλληνες πιλότους - Ελληνοτουρκικά Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο: Οπλισμένα μαχητικά αναχαιτίστηκαν από Έλληνες πιλότους - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 19:03 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.