Η καρδιακή νόσος αποτελεί κύρια αιτία θανάτου ειδικά στις γυναίκες. Η στεφανιαία νόσος είναι η πιο κοινή μορφή καρδιακής νόσου και οφείλεται στη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών προκαλώντας στένωση και δυσκολία στη ροή του αίματος.
Αυτό οδηγεί σε έμφραγμα και καρδιακό θάνατο.
Η στεφανιαία νόσος μπορεί να προληφθεί μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής, μία από τις οποίες είναι και η διατροφή.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες και συμβάλλουν στην πρόληψη του εμφράγματος:
Λιπαρά ψάρια: Μειώνουν τον κίνδυνο αρρυθμιών και αθηροσκλήρωσης.
Βρόμη: Λόγω των φυτικών ινών της, μειώνει την κακή χοληστερόλη και βελτιώνει την πέψη.
Μούρα: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά και κάλλιο. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση και συμβάλλουν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.
Μαύρη σοκολάτα: Αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία έχει ηρεμιστική δράση, ενώ το κακάο συμβάλλει στην τόνωση της μνήμης.
Ξηροί καρποί: Έχουν φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε, η οποία συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης.
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Είναι πλούσιο σε ελαϊκό οξύ που μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Κόκκινο κρασί: Οι Γάλλοι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κόκκινο κρασί περιέχει κάποια συστατικά που μπορούν να παρατείνουν το προσδόκιμο, υπό τον όρο ότι καταναλώνεται με μετριοπάθεια.
Πράσινο τσάι: Ωφελεί τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει ον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του προστάτη και του μαστού.
Μπρόκολο και σπανάκι: Προλαμβάνουν κάποιες μορφές καρκίνου, αποτοξινώνουν τον οργανισμό και βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού. Είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.
ΠΗΓΗ: Onmed.gr
5 τροφές που προλαμβάνουν το έμφραγμα-ΒΙΝΤΕΟ
Reviewed by Unknown
on
10:13
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου