Πλάσμα ασθενών που αναρρώασν από τον Κορωνοιό, πιθανή θεραπεία για την πανδημία;

 Μια νέα έκθεση εγείρει την ελπίδα ότι το αίμα των ασθενών που αναρρώσαν από τον COVID-19,  μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων κορωναϊού

 

 
 
 
Κινέζοι ερευνητές ανέφεραν ενθαρρυντικά - αλλά πρώιμα - αποτελέσματα μιας πιθανής θεραπείας με COVID-19.

Πέντε σοβαρά αρρωστοι ασθενείς με κορωναϊό πήγαν καλύτερα αφού έλαβαν μια πειραματική θεραπεία που έγινε από το αίμα ανθρώπων που έχουν ανανήψει από τον ιό.

Τα πρώτα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή στο Περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (Journal of the American Medical Association), ένα κορυφαίο ιατρικό περιοδικό. 
 
Ενώ η έρευνα είναι πολύ περιορισμένη σε μέγεθος και αυστηρότητα για να συναγάγουμε συμπεράσματα, τα ευρήματα υποστηρίζουν μια πιο εντατική μελέτη της θεραπείας, που ονομάζεται μεταμόσχευση πλάσματος αναρρόφησης, κατέληξαν οι ερευνητές. Η Νέα Υόρκη ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα σχέδια για δοκιμή πλάσματος αναρρόφησης σε σοβαρές περιπτώσεις COVID-19.

Οι Κινέζοι ερευνητές επέλεξαν πέντε ασθενείς με σοβαρή ασθένεια COVID-19 και μεταφέρθηκαν σε αυτούς πλάσμα αίματος από άτομα που είχαν αναρρώσει από λοιμώξεις από κοροναϊό.

Η θεραπεία, που ονομάζεται πλάσμα αναρρόφησης (convalescent plasma), βασίζεται στο γεγονός ότι οι ανακτημένοι ασθενείς έχουν αντισώματα που μπορούν να καταπολεμήσουν τον κοροναϊό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συνθήκες των ασθενών βελτιώνονται μετά από μετάγγιση. Τρεις από τους πέντε απελευθερώθηκαν από το νοσοκομείο. και οι άλλοι δύο βρίσκονται ακόμη διασωληνωμένοι αλλά σε σταθερή κατάσταση...

Ιατροί-ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Emory (Ατλάντα, ΗΠΑ) ανέφεραν για τα ευρήματα των συναδέλφων τους από την Κίνα:

"Αν τα αποτελέσματα αυστηρά διεξαγόμενων ερευνών, όπως μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή μεγάλης κλίμακας, αποδεικνύουν αποτελεσματικότητα, η χρήση αυτής της θεραπείας θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην αλλαγή της πορείας αυτής της πανδημίας",



Πηγή: https://ift.tt/2xufbMi

Πλάσμα ασθενών που αναρρώασν από τον Κορωνοιό, πιθανή θεραπεία για την πανδημία; Πλάσμα ασθενών που αναρρώασν από τον Κορωνοιό, πιθανή θεραπεία για την πανδημία; Reviewed by olablogs on 23:27 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.