Η διατροφή μας περιλαμβάνει διαφορετικές τροφές, πολλές από τις οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα χρήσιμες για τον οργανισμό και την υγεία μας. Εκτός όμως από την αναγκαιότητα κατανάλωσης κάποιων τροφών, αξίζει να γνωρίσουμε περίεργα στοιχεία για διάφορα προϊόντα που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας.
-Οι πράσινες, οι κόκκινες και οι κίτρινες πιπεριές δεν είναι το ίδιο λαχανικό. Καθεμία από αυτές προέρχεται από διαφορετικό σπόρο.
-Το κέτσαπ πιστευόταν κάποτε ότι έχει ιατρικές ιδιότητες που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν, μεταξύ άλλων παθήσεων, τη διάρροια. Στις αρχές του 1800, οι τομάτες θεωρούνταν ότι είχαν φαρμακευτικές ιδιότητες.
-Το καλαμπόκι αποτελείται από ζυγό αριθμό σειρών, που συνήθως είναι 16.
-Παρά το όνομά της η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει πραγματική σοκολάτα. Συνήθως αποτελείται από ένα μείγμα ζάχαρης, γαλακτοκομικών προϊόντων, βανίλιας, λεκιθίνης και βουτύρου κακάου.
-Τα κράνμπερις αναπηδούν σαν πλαστικές μπάλες όταν είναι ώριμα. Στην πραγματικότητα, η αναπήδηση τους είναι μια κοινή δοκιμή από τους αγρότες και από τους καταναλωτές για να διαπιστώσουν εάν τα κράνμπερις είναι ώριμα.
-Πριν από την εξημέρωσή τους, οι κότες γεννούσαν περίπου δώδεκα αυγά το χρόνο. Τώρα γεννούν εκατοντάδες. Τα περισσότερα αυγά που γέννησε μια κότα σε ένα χρόνο σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες είναι 371.
-Το μέλι έχει δυο ξεχωριστά χαρακτηριστικά: περιέχει πολύ λίγη υγρασία και είναι πολύ όξινο: δύο πρωταρχικά αμυντικά στοιχεία κατά της αλλοίωσης των τροφίμων. Για αυτό και παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Το ίδιο συμβαίνει επίσης με το αλάτι, τη ζάχαρη και το ωμό ρύζι.
-Τα πρώτα καρότα δεν έμοιαζαν καθόλου σε χρώμα με τα σημερινά. Αρχικά το χρώμα τους ήταν μοβ ή λευκό, ωστόσο μια γενετική μετάλλαξη στα τέλη του 16ου αιώνα τους έδωσε το πορτοκαλί χρώμα, που υπερίσχυσε από το αρχικό τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου