ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαν βρώμικο παιχνίδι κατά της Τουρκίας χαρακτηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ την πρόσφατη προσέγγιση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το καθεστώς του Άσαντ, για την δημιουργία στρατηγικής συμμαχίας που θα στρέφεται κατά της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, ο διάδοχος του θρόνου των ΗΑΕ, πρίγκιπας Muhammed Bin Zayid Al Nahyan, είχε αυτές τις μέρες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Άσαντ και συζήτησε μαζί του επίσημα την δημιουργία μετώπου κατά της τουρκικής επεκτατικότητας στην Μέση Ανατολή.

Σε δηλώσεις του ο πρίγκιπας τόνισε πως θα συνεργαστούμε με τον συριακό λαό για να αποκρούσουμε την τουρκική εισβολή στην Συρία και να διώξουμε τον Τούρκο εισβολέα.

Μάλιστα κάλεσε τις χώρες Αίγυπτο, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, να συμμετάσχουν και αυτοί στον νέο αντιτουρκικό συμμαχικό συνασπισμό.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Reviewed by olablogs on 18:03 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.