Ο Comet C / 2019 Y4 ATLAS, ανακαλύφθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2019.
Η ουρά του κομήτη, είναι περίπου 3,3 εκατομμύρια χλμ και το μέγεθος του διπλάσιο από τον Ήλιο.
Ο ATLAS θα φτάσει κοντά στη Γη στις 23 Μαΐου 2020 και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη, καθώς ακόμη και στο πλησιέστερο σημείο του θα βρίσκεται πάνω από 72 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον πλανήτη μας.
Οι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι αυτός ο κομήτης θα γίνει "ο κομήτης μιας γενιάς" και θα είναι το φωτεινότερο αντικείμενο στον ουρανό.
Η ουρά του κομήτη είναι αβλαβής αποτελείται από αέριο και σκόνη, αλλά ο πυρήνας του κομήτη περιέχει μια δηλητηριώδη χημική ένωση που ονομάζεται κυανογόνο.
Ο ATLAS θα φτάσει κοντά στη Γη στις 23 Μαΐου 2020 και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη, καθώς ακόμη και στο πλησιέστερο σημείο του θα βρίσκεται πάνω από 72 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον πλανήτη μας.
Εικόνα της θεάς Νταού στο εσωτερικό του ναού του Χαθώρ στην Dendera |
Μια παράξενη σύμπτωση είναι ότι ο κατακλυσμός του Νώε ξεκίνησε περίπου πριν από 4.359 χρόνια. Σύμφωνα με τον Sir Isaac Newton ένας κομήτης ήταν η αιτία της πλημμύρας του Νώε.
Έχουμε δει πολλούς διαφορετικούς λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί, σε πολλές διαφορετικές περιόδους της ιστορίας έχουν εξετάσει τους κομήτες σαν προάγγελους της καταστροφής.
Η τροχιά του Κομήτη στον ουρανό με δείκτες 7 ημερών |
Θα έπρεπε η άφιξη αυτού του comet C / 2019 Y4 Atlas, κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας, να αποτελεί ένδειξη ανησυχίας;
Εκτός από τον κομήτη ATLAS υπάρχουν επίσης δυνητικά επικίνδυνοι αστεροειδείς και κομήτες. Σύμφωνα με τη NASA,αυτό το Σαββατοκύριακο για παράδειγμα έρχεται ο Αστεροειδής (1998 OR2). Αυτός ο αστεροειδής εκτιμάται ότι έχει διάμετρο 1,1 έως 2,5 μίλια (1,8 έως 4,1 χιλιόμετρα), ή περίπου το πλάτος της νήσου του Μανχάταν και η πλησιέστερη προσέγγισή του στις 29 Απριλίου θα είναι 3,9 εκατομμύρια μίλια (6,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη.
Ενώ λένε ότι ο κομήτης ATLAS ή άλλοι πλησιέστεροι αστεροειδείς ή κομήτες δεν αποτελούν απειλή για τη γη, με τον αντίκτυπο του αστεροειδούς στη Νιγηρία την περασμένη εβδομάδα, έχοντας όλο τον κόσμο κλειδωμένο, ίσως να αναρωτηθούμε αν υπάρχουν περισσότερα πράγματα να πούμε.
Ο αστροφωτογράφος Αντώνης Φαρμακόπουλος φωτογράφισε τον κομήτη Άτλαντα στις 29 Μαρτίου, από το παρατηρητήριο του στην Κερατέα Αττικής:
Τους τελευταίους μήνες η λαμπρότητά του κομήτη αυξάνεται σταδιακά, καθώς προσεγγίζει τον Ήλιο, ενώ η κόμη του μεγαλώνει και εμφανίζεται πρασινωπή. Ορατός δεν είναι ακόμη με γυμνό μάτι, αναμένεται όμως να γίνει προς το τέλος Απριλίου. Τώρα βρίσκεται στον αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης και προς το παρόν μπορεί να παρατηρηθεί μόνο με τηλεσκόπιο ή ισχυρά κιάλια.
Οι προβλέψεις δείχνουν, σύμφωνα με την κ. Μεταλληνού, ότι για ορισμένες εβδομάδες πριν φτάσει στο περήλιο, θα είναι ορατός και με γυμνό μάτι από το βόρειο ημισφαίριο (όπου ανήκει και η Ελλάδα).
Εμφανίστηκε στις 28 Μαρτίου 2020 |
Εμφανίστηκε στις 08 Απριλίου 2020 |
Πηγές για την ανάρτηση:
https://katohika.gr
https://en.wikipedia.orhttps://www.athensvoice.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου