Σύριοι μισθοφόροι στη Λιβύη: Η Τουρκία δεν πληρώνει τους μισθούς μας


Ενώ ο αριθμός των νεκρών ανάμεσα στους Σύριους μισθοφόρους που αποστέλλονται από τη Λιβύη στην Τουρκίας ανήλθε στους 165, αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς δυσαρέσκεια των μισθοφόρων απέναντι στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) που εδρεύει στο Λονδίνο, άλλοι εννέα μισθοφόροι της Συρίας σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Χαλίφ Χαφτάρ τις τελευταίες ημέρες.



Έτσι, αυξήθηκε στους 165 ο συνολικός αριθμός των νεκρών μισθοφόρων από τη Συρία, που στάλθηκαν από την Τουρκία στη Λιβύη από τον Δεκέμβριο. Οι μισθοφόροι που σκοτώθηκαν ανήκουν στο Λόχο Al Mutasim, την Ταξιαρχία Sultan Murat, την Ταξιαρχία Suqur el Shamal, και τις Ταξιαρχίες Al Hamza και Suleyman Shah.



Σύμφωνα με το SOHR, οι συγκρούσεις εμφανίζονται κυρίως στο Selahattin, νότια της πρωτεύουσας της Τρίπολης, στο El Ramla, κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, στην περιοχή του έργου El Hadaba και στην πόλη Misrata. Οι μισθοφόροι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις εκεί.



Σύμφωνα με το SOHR, η δυσαρέσκεια απέναντι στην Τουρκία, που, σημειωτέον, έστειλε τους μισθοφόρους στη Λιβύη, με την υπόσχεση ότι θα τους δίνει μισθό 2.000 δολάρια. Ο λόγος για την εκδήλωση της δυσαρέσκειας, σύμφωνα με το SOHR,είναι ότι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση στη Λιβύη λόγω μη καταβληθέντων μισθών.



Το SOHR, έχει στην κατοχή του ηχητικό μισθοφόρου, ο οποίος  ζητά από άλλους ενόπλους που βρίσκονται στη Συρία, να μην έλθουν να πολεμήσουν τη Λιβύη.

Σύμφωνα με το SOHR, ο μισθοφόρος λέει στο ηχητικό του μήνυμα: «Η Τουρκία μας πλήρωσε μόνο ένα μηνιαίο μισθό. Δεν μας έδωσε καμία εξασφάλιση. Παίρνουμε μετά βίας τσιγάρα μ’ αυτά. Δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, αφού οι δυνάμεις του Χάφτερ ήρθαν στην περιοχή μας. Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στη Συρία “, λέει.

Πηγή: ahval
πηγη
Σύριοι μισθοφόροι στη Λιβύη: Η Τουρκία δεν πληρώνει τους μισθούς μας Σύριοι μισθοφόροι στη Λιβύη: Η Τουρκία δεν πληρώνει τους μισθούς μας Reviewed by olablogs on 15:09 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.