Τι ήταν το ΥΓΡΟ ΠΥΡ των Βυζαντινών; ΚΑΙ ΑΛΛΑ Υψηλής Τεχνολογίας Των Αρχαίων


Αν σας άρεσε το βίντεο που είδατε κάντε Εγγραφή. Η φωτιά έχει χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο από τότε που άρχισαν τα πρώτα αρχεία να καταγράφονται μπορεί χιλιάδες χρόνια πριν και εξακολουθεί να διακρίνεται από την ίδια δύναμη ακόμα και σήμερα με τη χρήση των φλογοβόλων.

Ωστόσο, μερικές φορές αναπτύσσεται ένα όπλο που είναι τόσο πολύ μπροστά από την εποχή του και τις στρατιωτικές δυνατότητες των άλλων δυνάμεων που αλλάζει την πορεία της ιστορίας.

 Το υγρό πυρ η Ελληνική φωτιά όπως μερικές φορές αποκαλείται ήταν μια τέτοια εξέλιξη και έγινε το μυστικό όπλο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Στο πιο βασικό του ήταν ένα υγρό χημικό μείγμα που θα μπορούσε να αναφλεγεί και στη συνέχεια ψεκαζόταν πάνω σε εχθρικά πλοία και το προσωπικό. Τα αποτελέσματά του ήταν καταστροφικά, επειδή αυτό το υγρό δεν μπορούσε να σβήσει με νερό.Στην πραγματικότητα ήταν σε θέση να καίει και κάτω από το νερό και οποιαδήποτε προσπάθεια έκανε τις φλόγες να καίγονται πιό άγρια..

Η φόρμουλα κρατήθηκε τόσο μυστική που κανείς δεν ξέρει σήμερα πώς φτιάχτηκε ούτε οι επιστήμονες μπόρεσαν να την αναδημιουργήσουν χρησιμοποιώντας τα συστατικά που ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή.

 Η εφεύρεσή του έχει αποδοθεί στον Μηχανικό και αρχιτέκτονα Καλλίνικο γύρω στο 675 - 673 μ.Χ. που είχε διαφύγει από το Baalbek (Ηλιούπολη) στον σημερινό Λίβανο. Μια εναλλακτική πηγή της γνώσης αποδίδεται σε έναν Άγγελο που αποκάλυψε τη φόρμουλα στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο με τη συμφωνία ότι θα πρέπει να παραμείνει μυστικό του Χριστιανισμού για πάντα..

 Όποια και αν είναι η πηγή της ανακάλυψης και της επακόλουθης χρήσης, σίγουρα έσωσε την Κωνσταντινούπολη από τη μουσουλμανική κατάκτηση και συγκράτησε την ταχεία εισβολή στην Ευρώπη.
Τι ήταν το ΥΓΡΟ ΠΥΡ των Βυζαντινών; ΚΑΙ ΑΛΛΑ Υψηλής Τεχνολογίας Των Αρχαίων
Τι ήταν το ΥΓΡΟ ΠΥΡ των Βυζαντινών; ΚΑΙ ΑΛΛΑ Υψηλής Τεχνολογίας Των Αρχαίων Τι ήταν το ΥΓΡΟ ΠΥΡ των Βυζαντινών; ΚΑΙ ΑΛΛΑ Υψηλής Τεχνολογίας Των Αρχαίων Reviewed by olablogs on 14:50 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.