Το μυστηριώδες φωτοβόλο δέντρο της Γαλλίας…

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Το μακρινό 1916, μια επαρχιακή εφημερίδα της Γαλλίας ανέφερε ότι κοντά στην πόλη Σουασόν, στα βόρεια της χώρας, υπήρχε ένα παράξενο δέντρο, από το οποίο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξερχόταν ένα μυστηριώδες φως, ούτως ώστε να φαίνεται πως ανάμεσα στα κλαδιά του κρεμόταν ένας λύχνος.

Το παράδοξο, όμως, ήταν ότι το φαινόμενο παρατηρούνταν μόνο κατά τις βροχερές νύχτες. Οι χωρικοί, λοιπόν, άρχισαν να πλάθουν στο μυαλό τους διάφορες εικασίες, αλλόκοτες και υπερφυσικές.

Πάντως, κανείς δεν είχε τολμήσει να πλησιάσει το φωτοβόλο δέντρο κυρίως από φόβο, αλλά και επειδή βρισκόταν σε υψηλή θέση και το δάσος σε εκείνο το σημείο ήταν πυκνότατο και δύσβατο.

Εν τούτοις, κάποιος βοτανολόγος που ρωτήθηκε σχετικά, υπέθετε πως κάποια δέντρα, τα οποία καλύπτονταν από μούχλα, από σάπια βρύα και από ένα είδος λασπώδης ουσίας, θα μπορούσαν να έχουν την περίεργη ιδιότητα να φωσφορίζουν κατά τις βραδινές ώρες.

Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό δεν έπαυε να είναι σπανιότατο έως και μοναδικό, αν ίσχυε, φυσικά, η υπόθεση του βοτανολόγου και έτσι, θεωρήθηκε αναγκαίο να μελετηθεί περαιτέρω.

Το μυστηριώδες φωτοβόλο δέντρο της Γαλλίας είχε εξάψει τη φαντασία των χωρικών της Σουασόν και οι άνθρωποι πίστευαν πως έκρυβε κάποιο υπερφυσικό μυστικό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 22/06/1916…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 22/06/1916
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 22/06/1916
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Let's block ads! (Why?)



Το μυστηριώδες φωτοβόλο δέντρο της Γαλλίας…
Το μυστηριώδες φωτοβόλο δέντρο της Γαλλίας… Το μυστηριώδες φωτοβόλο δέντρο της Γαλλίας… Reviewed by olablogs on 08:17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.