Μυστήριο με την πολυτελή εγκαταλελειμμένη έπαυλη Έλληνα έξω από το Λονδίνο

Μυστήριο με την πολυτελή εγκαταλελειμμένη έπαυλη Έλληνα έξω από το Λονδίνο

Σαν κάποιος να εγκατέλειψε άρον άρον το χώρο δείχνουν οι εικόνες από το εσωτερικό μιας έπαυλης στη Βρετανία, στην οποία ζούσαν μέχρι πριν τρία χρόνια ο Έλληνας Αθανάσιος Ταχμιντζής και η οικογένειά του.

Ο 70χρονος άνδρας εξαφανίστηκε το 2017 και μέχρι σήμερα αγνοείται. Η βίλα εγκαταλείφθηκε και «στοίχειωσε» και οι εικόνες βγήκαν τώρα στη δημοσιότητα. Οι γείτονες μέχρι σήμερα απορούν τι συνέβη στον Ταχμιντζή και το σπίτι εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του με όλα τα υπάρχοντα των ενοίκων μέσα.

Πιάτα στο νεροχύτη, φλιτζάνια στα τραπέζια, ρούχα έτοιμα να κρεμαστούν σε ντουλάπες και μια πολυτελής Bentley να σκουριάζει ακίνητη.

Ο βαθύπλουτος Ταχμιντζής, ο οποίος ήταν γνωστός ως Θάνος, ζούσε εκεί για περισσότερες από δυο δεκαετίες. Η σύζυγός του ήταν από την Ουαλία αλλά είχε φύγει από τη ζωή το 2004. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, τον Αλέξη, 43, τον Νικόλα, 41, τον Πολ, 36, και τις Κριστιάνα, 34, και Αλίσια 28 ετών.

«Γνώριζα τον άνδρα σαν Θάνο», αναφέρει στην Daily Mail μια γυναίκα που επίσης μένει στην περιοχή. «Κάποτε είχα το άλογό μου σε έναν στάβλο δίπλα και ένα δέντρο έπεσε από τον κήπο του στην έκταση του γείτονα. Το διευθέτησε τελικά και μου έδωσε τον αριθμό του σε περίπτωση που χρειαζόταν να επικοινωνήσω ξανά μαζί του, αλλά το έχασα όταν άλλαξα συσκευή τηλεφώνου», σημειώνει.

Στα αρχεία του βρετανικού χωριού είναι που ανακάλυψε το βρετανικό δημοσίευμα την εθνικότητα του Θάνου, που δεν θα μπορούσε παρά να είναι ελληνικής καταγωγής. Αν και για πολλές δεκαετίες ασχολείτο με την αγορά ακινήτων, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Έλληνα καλύπτει ένα παχύ πέπλο μυστηρίου. Μεταξύ 1991 και 1995 εμφανίζεται ως σύμβουλος ακινήτων και διευθυντής κτηματομεσιτικής.

«Νομίζω ότι η γυναίκα του είχε καρκίνο και πέθανε πριν από αρκετά χρόνια. Διέθετε επίσης στην υπηρεσία του οικονόμο, όμως και εκείνη έφυγε ξαφνικά. Είναι σίγουρα πολύ περίεργο. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη και έφυγαν από το σπίτι, χωρίς όπως φαίνεται να επιστρέψουν ποτέ», προσθέτει.

Ακόμη πιο περίεργη είναι η καταχώριση μιας κτηματομεσιτικής εταιρείας με την επωνυμία Imperial Estatews London Ltd, η οποία και εμφανίζεται το 2017 -δηλαδή σε περίοδο που ήδη το σπίτι μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί- και της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας.

Η εταιρεία δεν κατέθεσε ποτέ τα απαραίτητα έγγραφα για να εξακολουθήσει τη λειτουργία της και στη συνέχεια διεγράφη από τα μητρώα. Έτσι, φαίνεται πως ο Έλληνας Θάνος Ταχμιτζής δηλώνει ως μόνιμη κατοικία του από το 2016 ένα γεωργιανό σπίτι στην Μπελγκράβια, μια πανάκριβη περιοχή του Λονδίνου.

Το δάνειο του συγκεκριμένου σπιτιού αποπληρώθηκε προς 1.075.000 λίρες τον περασμένο Ιούλιο, περνώντας στα χέρια μιας αρχιτεκτονικής εταιρείας με διεύθυνση κάπου στο βόρειο Λονδίνο, όπου είναι καταχωρημένες και δύο από τις επιχειρήσεις των γιων του Θάνου, Νικόλα και Πολ Ταχμιτζή.

Οι γιοι του Έλληνα επιχειρηματία.


Όσον αφορά δύο από τους γιους του, η Daily Mail αναφέρει πως ο Νικόλας δηλώνει σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ότι είναι ηθοποιός. Παρότι δεν έχει εξασκήσει ιδιαίτερα το επάγγελμα της υποκριτικής, το οποίο και σπούδασε στα Studio Pinewood το 2014, σημειώνει στην ιστοσελίδα του πως ενδιαφέρεται για ρόλους ως «εξτραδάκια». Η πολυτελής έπαυλη στο Κινγκς Λάνγκλεϊ είναι καταχωρημένη και ως διεύθυνση/έδρα μιας εταιρείας που διαθέτει ο Νικόλας και η οποία είναι ανενεργή, με την επωνυμία Mirai Industek Ltd, το 2018.

Επιπλέον, μια ακόμη εταιρεία στην οποία ο Νικόλας εμφανιζόταν ως διευθυντής διεγράφη τον Απρίλιο του 2019. Οι δραστηριότητές της παραμένουν ασαφείς, ωστόσο περιγράφεται ως επιχείρηση εμπορικών συναλλαγών.

Ο μεγαλύτερος γιος του Θάνου, Αλέξης, έχει ακόμη πιο περίεργη ιστορία. Φαίνεται πως ζούσε σε Hostel, στα πλαίσια προγράμματος προστασίας αστέγων μεταξύ του 2013 και του 2015, ενώ το 2003 η αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση για την εξαφάνισή του. Σε εκείνη, οι Αρχές ζητούσαν από όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την αστυνομία.



«Τα χρήματα μέσα στο σπίτι έφταναν ως το ταβάνι»


Φως στη ζωή του Έλληνα επιχειρηματία, που ανέδειξε η Daily Mail, μέσα από ρεπορτάζ για την εγκαταλελειμμένη έπαυλη του έξω από το Λονδίνο, έριξε η μαρτυρία του γαμπρού του.

Ο Γκόρντον Μεϊκλτζόν, είπε ότι ο Ταχμιτζής ζούσε μια τόσο μυστηριώδη ζωή που δεν ήταν καν σίγουρος τι δουλειά έκανε -παρά το γεγονός ότι είχε δει πολλά χρήματα στο πολυτελές σπίτι του.

«Τον γνωρίζω για περισσότερο από 40 χρόνια και ήταν πάντα ο ίδιος. Του άρεσαν πάντα τα μεγάλα σπίτια, τα φανταχτερά αυτοκίνητα και τα πανάκριβα ρούχα -ήθελε να κάνει επίδειξη. Οδηγούσε πολυτελείς Mercedes, τις οποίες νοίκιαζε για μερικές ημέρες, για να εντυπωσιάζει τους συγγενείς όταν τους επισκεπτόταν. Αλλά όταν επέστρεφε στο σπίτι, οδηγούσε ένα σαράβαλο. Πριν μετακομίσει σε αυτό το σπίτι στο Κινγκς Λάνγκλεϊ, ζούσε σε ένα πολύ πιο εντυπωσιακό αρχοντικό κοντά στο Μπόρνμουθ».

Ο Μεϊκλτζόν, ένας συνταξιούχος ειδικός διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ζει τώρα στο Καρμαρθενσάιρ της νοτιοδυτικής Ουαλίας, είπε ότι γνώρισε για πρώτη φορά τον Ταχμιτζή στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν άρχισε να βγαίνει με την κουνιάδα του Έλληνα επιχειρηματία Μάντι Ρις, όπως λεγόταν τότε. Ο Ταχμιτζής ζούσε με τη σύζυγό του Σάρον και τη νέα τους οικογένεια σε ένα διαμέρισμα στο Σεντ Τζονς Γουντ, στο βόρειο Λονδίνο.

Στοίβες τα χρήματα στο σπίτι – Έφταναν μέχρι το ταβάνι


Ο Μεϊκλτζόν πρόσθεσε: «Ένα βράδυ μας ρώτησαν εάν θα μπορούσαμε να φροντίσουμε τα μικρά τους παιδιά. Ήταν η πρώτη φορά που τους γνώρισα, αλλά ο Θάνος δεν ήταν και πολύ ομιλητικός. Δεν ήταν ποτέ. Δεν περνούσαν ούτε ένα βράδυ μαζί ως ζευγάρι, με τη Σάρον να βλέπει τους φίλους της και τον Θάνο να κυκλοφορεί έξω, ένας Θεός ξέρει πού. Εκείνο το βράδυ, ένας από τους γιους του είχε κολικούς και η Μάντι με ρώτησε αν θα με πείραζε να πάω στην κρεβατοκάμαρα του αγοριού για να τον παρηγορήσω που πονούσε. Πήγα, λοιπόν, στην κρεβατοκάμαρα και στην κορνίζα του τζακιού υπήρχαν περισσότερα χρήματα από όσα είχα δει ποτέ στην ζωή μου. Υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες χαρτονομίσματα. Ήταν κυρίως χαρτονομίσματα των 10 λιρών στοιβαγμένα τόσο ψηλά που έφταναν σχεδόν στο ταβάνι».

Η εργασία του πατέρα του στην ελληνική πρεσβεία


Και συνεχίζει λέγοντας: «Αν τον ρωτούσες τι δουλειά έκανε, μουρμούριζε ότι ασχολούνταν με το real estate, αλλά δεν τον είδα ποτέ να δουλεύει ούτε μία ημέρα στη ζωή του. Γνώριζα ότι ο πατέρας του, ο οποίος είχε διοικητική θέση στην ελληνική πρεσβεία, είχε μερικές ιδιοκτησίες γύρω από το Βόρειο Λονδίνο και νομίζω ότι είναι πιθανό να είχε εμπλακεί με αυτή τη δουλειά ο Θάνος. Αλλά σίγουρα δεν είχε κάποιο κτηματομεσιτικό γραφείο με τη συμβατική έννοια και ποτέ δεν φάνηκε να πηγαίνει σε ένα γραφείο για δουλειά».

«Είχα επισκεφθεί το σπίτι στο Κινγκ Λάγκλεϊ με τη Μάντι μερικές φορές πριν από χρόνια, λίγο μετά την μετακόμισή τους εκεί από το Μπόρνμουθ. Λοιπόν, αυτό το ακίνητο φαινόταν εντυπωσιακό από έξω, αλλά στο εσωτερικό του ήταν πολύ συνηθισμένο -είχε φθηνά έπιπλα και φωτιστικά. Δεν ήμασταν και κολλητοί, αλλά επειδή ήταν μέλος της οικογένειας, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα πάω καλά μαζί του. Και πάντα έλεγε «έχω ξεμείνει από μετρητά»».

Η τελευταία φορά που τον είδε


Ο γαμπρός του Έλληνα επιχειρηματία πρόσθεσε: «Μετά την κηδεία της Σάρον (της συζύγου του), όλοι πήγαμε στο σπίτι τους στο Κινγκς Λάνγκλεϊ. Η φιλοξενία του ήταν ενδεικτική του χαρακτήρα του. Υπήρχαν περίπου 20 καλεσμένοι, μερικοί από τους οποίους είχαν ταξιδέψει από πολύ μακριά και το μόνο που έκανε ήταν να μας κεράσει μερικά πολυκαιρισμένα σάντουιτς και μερικά μπουκάλια φθηνό λευκό κρασί».

Όταν πέθανε η γυναίκα του γαμπρού του επιχειρηματία, η Μάντι, ο Ταχμιτζής δεν μπήκε καν στον κόπο να παραστεί στην κηδεία της. «Βρήκε μια δικαιολογία πως είναι απασχολημένος, αλλά ήξερα ότι πολύ απλά δεν τον ενδιέφερε να παραβρεθεί και έκτοτε δεν είχα κάποιον λόγο για να τον δω ξανά. Το τελευταίο που έμαθα γι’ αυτόν ήταν ότι ζούσε στο Λονδίνο», είπε στη Sun ο γαμπρός του.




Αντλήθηκαν πληροφορίες απο την Μηχανή Του Χρόνου:

Share on Google Plus

Let's block ads! (Why?)

Μυστήριο με την πολυτελή εγκαταλελειμμένη έπαυλη Έλληνα έξω από το Λονδίνο Μυστήριο με την πολυτελή εγκαταλελειμμένη έπαυλη Έλληνα έξω από το Λονδίνο Reviewed by olablogs on 21:14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.