Η συνωμοσία των Ανουνάκι και το Μυστικό Σχέδιο των Θεών

άνθρωπος καβάλα σε τεράστιο τετράποδο ρομποτ, φανταστικό

Η συνωμοσία των Ανουνάκι και το Μυστικό Σχέδιο των Θεών

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το μη καταγεγραμμένο παρελθόν της ανθρωπότητας είναι, στο μεγαλύτερο βαθμό του, άγνωστο. Ακόμα και οι ιστορικές αναφορές μοιάζουν να έχουν αρκετά κενά όταν τις κοιτάξει κάποιος πιο επισταμένα.

Υπάρχουν ερωτήματα που καταξιωμένοι ιστορικοί και αρχαιολόγοι δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Πολλοί εναλλακτικοί ερευνητές, λοιπόν, καταφεύγουν στις διάφορες μυθολογίες των λαών προκειμένου να κάνουν συγκρίσεις. Αλλά κι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ούτε αρκετό.

Όπου κι αν ψάξει κάποιος θα βρει αναφορές για κάποιους θεούς. Κάθε αρχαίος πολιτισμός που σεβόταν τον εαυτό του είχε και μία εξήγηση, μία περιγραφή για την προέλευσή του. Αυτή αφορούσε κάποιους θεούς, ή διαστημανθρώπους, ή κάποιους που ήρθαν από τα άστρα και έπλασαν τους ανθρώπους.

Κάτι ανάλογο υπάρχει στο μεγάλο πάνθεον των αρχαίων Ελλήνων, των Μάγιας, των Ίνκας, των αρχαίων Αιγυπτιακών θεών, της αρχαίας Μεσοποταμίας, των κατοίκων της Μέσης Ανατολής και αλλού.

Από όλες αυτές τις αναφορές, εκείνοι που “κέρδισαν” τον κόσμο και απέκτησαν διεθνή προβολή είναι οι “θεοί” που αναφέρονται ως Ανουνάκι.

Οι Ανουνάκι φαίνεται να κυριαρχούν σε αυτή την προσέγγιση ως οι κύριοι θεοί των αρχαίων Σουμερίων, ενδεχομένως των Ασσυρίων και των Βαβυλώνιων. Ωστόσο, οι περιγραφές για το πόσοι ήταν και ποιος ήταν ο ρόλος που έπαιξαν μέσα και έξω από το πάνθεον που τους αποδίδεται, είναι συχνά αντιφατικές και συγκεχυμένες. Η συνέχεια, όπως θα δείτε παρακάτω έχει ενδιαφέρον.

loading...

Let's block ads! (Why?)

Η συνωμοσία των Ανουνάκι και το Μυστικό Σχέδιο των Θεών
Η συνωμοσία των Ανουνάκι και το Μυστικό Σχέδιο των Θεών Η συνωμοσία των Ανουνάκι και το Μυστικό Σχέδιο των Θεών Reviewed by Unknown on 06:46 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.