Κυρία του Έλτσε: Η μυστηριώδης “Βασίλισσα της Ατλαντίδας” με την παράξενη συσκευή στους κροτάφους - ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Κυρία του Έλτσε: Η μυστηριώδης

Κυρία του Έλτσε: Η μυστηριώδης “Βασίλισσα της Ατλαντίδας” με την παράξενη συσκευή στους κροτάφους

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ποια είναι και τι απεικονίζει η διάσημη Κυρία του Έλτσε (Lady of Elche), που βρέθηκε στην Ισπανία και πολλοί ενδιαφέρονται για τη μυστηριώδη εμφάνισή της αλλά και το περίεργο αίνιγμα που περιβάλλει την προέλευσή της; Αν και στην πραγματικότητα δεν είναι γνωστά πάρα πολλά πράγματα για την προτομή αυτού του αινιγματικού αγάλματος, αρκετοί την περιγράφουν και ως “Βασίλισσα της Ατλαντίδας”.

Η συγκεκριμένη προτομή χρονολογείται κάπου μεταξύ τον 5ου και 4ου αιώνα π.Χ , ωστόσο ο σχεδιασμός στα ρούχα που φοράει και τα παράξενα τεράστια κυκλικά τεχνουργήματα στους κροτάφους, σαν περίτεχνοι τροχοί ή ασπίδες στο μέγεθος της κεφαλής, παραπέμπουν σε κάτι εξωτικό, κάτι διαστημικό, κάτι που μοιάζει να προήλθε από έναν εξωγήινο πολιτισμό, μία πολύπλοκη συσκευή υψηλής τεχνολογίας, ένα άγνωστο μέσο πιθανής επικοινωνίας. Παραπέμπουν, επίσης, σε έναν αρχαίο πολιτισμό που γνώριζε και διαχειριζόταν τέτοιου είδους τεχνολογία.

Έχει ύψος 56 εκατοστά και ζυγίζει 65,08 κιλά. Έχει ένα συμμετρικό και απόλυτα αρμονικό πρόσωπο, ενώ φαίνεται πως αρχικά το εύρημα ήταν χρωματισμένο με έντονο κόκκινο και μπλε. Αν δούμε την προτομή από το προφίλ της, θα διαπιστώσουμε πως διαθέτει μια αξιοσημείωτη προεξοχή ενός μεγάλου και σημαντικά επιμήκους κρανίου, καλυμμένου με κωνικό “καπέλο”. Αμέσως, αυτό παραπέμπει στα πασίγνωστα επιμήκη κρανία του Παράκας, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι η μορφή διαθέτει ένα ανάλογο μακρουλό κρανίο.

loading...

Let's block ads! (Why?)

Κυρία του Έλτσε: Η μυστηριώδης “Βασίλισσα της Ατλαντίδας” με την παράξενη συσκευή στους κροτάφους
Κυρία του Έλτσε: Η μυστηριώδης “Βασίλισσα της Ατλαντίδας” με την παράξενη συσκευή στους κροτάφους - ΜΥΣΤΗΡΙΟ Κυρία του Έλτσε: Η μυστηριώδης “Βασίλισσα της Ατλαντίδας” με την παράξενη συσκευή στους κροτάφους - ΜΥΣΤΗΡΙΟ Reviewed by Unknown on 06:28 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.