Η ΛΙΒΥΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

4.5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι εξελίξεις στην Λιβύη, όπως υποστηρίζει μερίδα τουρκικών ΜΜΕ, φέρνουν αναπόφευκτη σύγκρουση Ρωσίας Τουρκίας καθώς τα γεγονότα δείχνουν πως οι δυο χώρες, που υποστηρίζουν τα δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, έχουν ρίξει αρκετές δυνάμεις στον εσωτερικό αυτό πόλεμο και δεν είναι διατιθέμενες να υποχωρήσουν.

Σύμφωνα με την τουρκική επιθεώρηση Odatv, καθώς η Τουρκία έχει αρχίσει και μετρά πτώματα στις συγκρούσεις στην Λιβύη, η στάση της Ρωσίας γίνεται όλο και πιο εκνευριστική για την Άγκυρα ενώ αυξάνεται η τουρκική καχυποψία για τις ρωσικές κινήσεις στο πεδίο των μαχών, καθώς στηρίζει με όλα τα μέσα τον στρατηγό Χαφτάρ, κόκκινο πανί για τους Τούρκους.

Η Άγκυρα πιστεύει πως η αεροπορική υπεροχή του Χαφτάρ, στοιχείο που παίζει καθοριστικό ρόλο στις πολεμικές εξελίξεις, είναι καθαρά ρωσικής ταυτότητας και αυτό φέρνει σε ανοιχτή αντιπαράθεσης με την τουρκόφιλη κυβέρνηση της Τρίπολης .

Η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ στην Λιβύη που ακολούθησε αεροπορική επιδρομή «αγνώστου» ταυτότητας πολεμικών σε τουρκική βάση αεροσκαφών με νεκρούς Τούρκους αξιωματικούς, είναι το ποτήρι που ξεχείλισε για τους Τούρκους που όμως βλέπουν πως έχουν μπλεχτεί για τα καλα σε ένα πόλεμο με πολλούς αντιπάλους και πως δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα παρά την μεγάλη στρατιωτική τους παρουσία και εμπλοκή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


Η ΛΙΒΥΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΛΙΒΥΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Reviewed by olablogs on 08:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.