Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε; - ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Στο βάθος ογκόλιθος ανάμεσα στα κύματα και μια κοπέλα μπροστα

Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένας τεράστιος βράχος στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, που όχι μόνο δεν ταιριάζει με το γύρω περιβάλλον του αλλά περιέχει στην επιφάνεια απίστευτα αρχαίες επιγραφές. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να ξεκλειδώσουν τις εξαιρετικά αμφιλεγόμενες αλήθειες που κρύβει, σχετικά με την εμβέλεια και την προέλευση του αρχαίου πολιτισμού που τον δημιούργησε.

Το Dighton Rock είναι ένας ογκόλιθος 40 τόνων που έφτασε στον ποταμό Taunton “γλιστρώντας” κατά το λιώσιμο των πάγων, την τελευταία περίοδο της Εποχής των Παγετώνων, όπως φαίνεται να είναι γενικότερα αποδεκτό, μέχρι να ανατραπεί αυτή η θεωρία. Έχει ύψος 5 πόδια (1,5 μέτρα), πλάτος 9,5 πόδια (2,9 μέτρα) και μήκος 11 πόδια (3,4 μέτρα) και αποτελείται από γκρίζο-καφέ κρυσταλλικό ψαμμίτη.

Πέρα από το μέγεθος και την ιδιομορφία του σε σχέση με την περιοχή που “βρέθηκε” ή “τοποθετήθηκε”, είναι τα πετρογλυφικά σε μια από τις έξι πλευρές του που έχουν τραβήξει τους προβολείς της δημοσιότητας και έχουν δώσει έμπνευση για περισσότερα από 1000 βιβλία και άρθρα, ενώ δημιούργησαν και τη βάση δεδομένων για περισσότερες από 35 υποθέσεις πάνω σε αυτά.

loading...

Let's block ads! (Why?)

Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε;
Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε; - ΜΥΣΤΗΡΙΟ Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε; - ΜΥΣΤΗΡΙΟ Reviewed by Unknown on 06:28 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.