Μυστηριώδης φωτεινός κύκλος στον ουρανό της Βαρσοβίας, το 1959…

Ένας μυστηριώδης φωτεινός κύκλος στον ουρανό της Βαρσοβίας οδήγησε περισσότερους από ογδόντα χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν το απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου του 1959, μπροστά από τον ναό του Αγίου Αυγουστίνου.

Ο φωτεινός κύκλος, που δέσποζε στο στερέωμα, περιέβαλε αρμονικά τη χρυσή σφαίρα, έχοντάς την ως φυσικό κέντρο του, η οποία κοσμούσε την κορυφή του κωδωνοστασίου της εκκλησίας.

Το πλήθος είχε σχηματίσει την ιδέα ότι επρόκειτο περί θεϊκού σημαδιού, περί θαύματος. Μάλιστα, στον περίβολο του ναού, πολλές χιλιάδες πιστών, γονυπετείς, είχαν στρέψει τα βλέμματά τους προς τον ουρανό, με την ελπίδα ότι θα αντίκριζαν την Παναγία.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς βεβαίωναν ότι είχαν δει τη Θεοτόκο να κρατά στα χέρια της ένα κομποσκοίνι. Άλλοι υποστήριζαν ότι διέκριναν στον ουράνιο θόλο τα μάτια της ή τα χέρια της.

Επρόκειτο για ένα πλήθος αγροτών και απλοϊκών χωρικών, κατά το πλείστον γυναικών, οι οποίες συνοδεύονταν από τα παιδιά τους και είχαν καταφτάσει από απομακρυσμένες περιοχές της Πολωνίας.

Στη θύρα της εκκλησίας, η οποία ήταν κλειστή, ο Αρχιεπίσκοπος της Βαρσοβίας είχε τοιχοκολλήσει ένα σημείωμα, στο οποίο αναγραφόταν ότι δεν επρόκειτο περί θαύματος, όπως πίστευαν οι πιστοί και ότι το ουράνιο θέαμα που παρατηρούσαν, ήταν ένα απολύτως φυσικό φαινόμενο.

Οι χωρικοί, όμως, αρνούνταν να αποδεχτούν πως ο φωτεινός αυτός κύκλος, που είχε σχηματιστεί στον ουρανό με κέντρο του το κωδωνοστάσιο της εκκλησίας του Αγίου Αυγουστίνου, ήταν απλώς ένα φυσικό φαινόμενο και αρνούνταν να φύγουν από εκεί.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 23/10/1959…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 23/10/1959
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 23/10/1959

Let's block ads! (Why?)



Μυστηριώδης φωτεινός κύκλος στον ουρανό της Βαρσοβίας, το 1959…
Μυστηριώδης φωτεινός κύκλος στον ουρανό της Βαρσοβίας, το 1959… Μυστηριώδης φωτεινός κύκλος στον ουρανό της Βαρσοβίας, το 1959… Reviewed by olablogs on 18:04 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.