«Λήμνος»: Το λάθος του Τούρκου κυβερνήτη και η πρόσκρουση - Ελληνοτουρκικά

Παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο σημειώθηκε προχθές, όταν -όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή»- η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτης της, προσέκρουσε στην ελληνική «Λήμνος».

Το τουρκικό σκάφος -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της «Κ»- δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με το μπροστινό της ελληνικής φρεγάτας.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη του, σε αντίθεση με τη «Λήμνος» που συμμετείχε κανονικά χθες στα κοινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Ο κ. Ερντογάν -συμπληρώνει η «Κ»- προέβη χθες σε λεονταρισμούς, δηλώνοντας πως «οι Έλληνες επιτέθηκαν στο «Oruc Reis» και πήραν απάντηση γι αυτό».

Διπλωματικές πηγές θεωρούν πως η αναφορά του Τούρκου προέδρου έγινε για να προστατευτεί εσωτερικά.

Σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του «σχετικά με τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς». Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση θα αφορά «τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

Πηγή: «Καθημερινή»

Let's block ads! (Why?)


«Λήμνος»: Το λάθος του Τούρκου κυβερνήτη και η πρόσκρουση - Ελληνοτουρκικά «Λήμνος»: Το λάθος του Τούρκου κυβερνήτη και η πρόσκρουση - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 11:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.