ΔΙΩΧΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ…ΕΞΑΚΟΣΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ – ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κυριολεκτικά «σεισμός», (DEPREM), χαρακτηρίστηκε από τουρκικά ΜΜΕ οι νέες αποφάσεις της στρατιωτικής ιεραρχίας στις ετήσιες κρίσεις, φυσικά με απόφαση του ίδιου του Ερντογάν, να διωχθεί ένας μεγάλος αριθμός αξιωματικών, κυρίως συνταγματαρχών, τα «άνθος» των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται σε κρίσεις σε τόση μεγάλη κλίμακα.

Συγκεκριμένα αποστρατεύτηκαν 600 συνταγματάρχες και ανώτερα στελέχη, ο μεγαλύτερος αριθμός που αναφέρθηκε τα τελευταία χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια κενά στον τομέα των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και σε συνδυασμό, όπως αναφέρεται, με τις εκκαθαρίσεις των Γκιουλενιστών, ήδη δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία της διοίκησης.

Όπως φαίνεται η μανία καταδίωξης του Ερντογάν που συνεχίζεται αμείωτη μετά το αποτυχόν πραξικόπημα, έχει καταφέρει πλήγμα στις ίδιες τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, που κατά τα άλλα προβάλλεται σαν η υπερδύναμη της ευρύτερης περιοχής.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΔΙΩΧΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ…ΕΞΑΚΟΣΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ – ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΙΩΧΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ…ΕΞΑΚΟΣΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ – ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Reviewed by olablogs on 08:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.