Η περίπτωση της μετενσάρκωσης της Shanti Devi…

Η Shanti Devi ήταν μια Ινδή γυναίκα, η οποία γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1926 και ισχυριζόταν ότι θυμόταν με κάθε λεπτομέρεια την προηγούμενη ζωή της. Η περίπτωσή της θεωρήθηκε από πολλούς μελετητές ως η πιο τεκμηριωμένη περίπτωση μετενσάρκωσης και ο ίδιος ο Mahatma Gandi υποστήριζε με θέρμη τα λεγόμενά της.

Shanti Devi (11/12/1926 - 27/12/1987)
Shanti Devi (11/12/1926 – 27/12/1987)

Το 1958, λοιπόν, η μεσήλικη τότε Shanti, η οποία είχε μείνει άγαμη, διατράνωνε σε όλους τους τόνους ότι ενθυμούνταν την προηγούμενη εμφάνισή της στον κόσμο, πριν μετεμψυχωθεί στην κατοπινή της ύπαρξη.

Γερασμένη πρόωρα πλέον και με χοντρούς μυωπικούς φακούς στα ρυτιδωμένα μάτια της, ζούσε μια ασκητική ζωή σ’ ένα παμπάλαιο σπίτι, στο Παλιό Δελχί της Ινδίας. Αν και τότε ήταν πια λησμονημένη, στην ηλικία, όμως, των 25 ετών περίπου γινόταν πολύς λόγος για την περίπτωσή της, καθώς οι ισχυρισμοί της είχαν προβληματίσει τα παγκόσμια επιστημονικά χρονικά.

Μάλιστα, το 1936, μια δεκαπενταμελής επιτροπή, υπό την καθοδήγηση του Δόκτορα Ντεσαντού Κούπια, διάσημο επιστήμονα της εποχής του, εξέτασε τη Shanti και διαπίστωσε ότι οι διηγήσεις της ήταν ακριβείς.

Κατόπιν τούτου, η επιτροπή πήρε το κορίτσι για μια επιτόπια έρευνα στην πόλη Ματούρα, όπου έλεγε πως ζούσε ο σύζυγός της από την πρότερη ζωή της. Η 10χρονη Shanti αδιστάκτως οδήγησε την επιτροπή κατευθείαν στο σπίτι του, ενώ δεν είχε ξαναβρεθεί ποτέ σε εκείνη την πόλη. Άνοιξε την πόρτα με θαυμαστή άνεση, προχώρησε προς την κρεβατοκάμαρα και έδειξε ένα σημείο, όπου είχε κρύψει προσωπικά της αντικείμενα.

Πράγματι, όταν έψαξαν στο υποδειχθέν σημείο, βρήκαν ένα μικρό κιβώτιο, αλλά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και υποτιθέμενος άντρας της, ονόματι Kedar Nath, δήλωσε πως από το κιβώτιο, τα χρήματα που έλειπαν τα είχε αφαιρέσει ο ίδιος.

Εκείνος διαφώτισε περισσότερο την παράξενη αυτή ιστορία, λέγοντας πως η νεκρή γυναίκα του λεγόταν Lugdi και είχε πεθάνει σε νοσοκομείο της Άγρας την 4η Οκτωβρίου του 1925, ένα χρόνο πριν γεννηθεί η Shanti.

Για να πεισθεί ακόμη περισσότερο η επιστημονική επιτροπή που μελετούσε την περίπτωσή της, η 10χρονη τότε Shanti ανέφερε όλα τα φαγητά που προτιμούσε ο σύζυγός της, ονόματα συγγενών, αλλά και λεπτομέρειες από την οικογενειακή τους κοινή ζωή. Πράγματι, η επιτροπή αποφάνθηκε πως δεν χωρούσε άλλη εξήγηση και πως το μικρό κορίτσι ήταν η μετενσάρκωση της νεκρής Lugdi, που ήταν η σύζυγος του Kedar Nath, οι οποίοι ζούσαν στη μακρινή πόλη Ματούρα.

Τα χρόνια πέρασαν και η γερασμένη πλέον Shanti ζούσε απομονωμένη και διαβιούσε λιτά και ασκητικά. Σκόπευε να ιδρύσει μια θρησκευτική οργάνωση, “αφιερωμένη στην ιδέα να ζούμε τη ζωή μας σύμφωνα με τις εσωτερικές παρορμήσεις μας”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 05/04/1958…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 05/04/1958
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 05/04/1958

Let's block ads! (Why?)



Η περίπτωση της μετενσάρκωσης της Shanti Devi…
Η περίπτωση της μετενσάρκωσης της Shanti Devi… Η περίπτωση της μετενσάρκωσης της Shanti Devi… Reviewed by olablogs on 07:04 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.