Το πανίσχυρο Thunderbird που έστειλαν οι Θεοί να σώσει τους ανθρώπους - ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Thunderbird

Το πανίσχυρο Thunderbird που έστειλαν οι Θεοί να σώσει τους ανθρώπους

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Thunderbirds. Γνωστά σε αρκετό κόσμο ως μια θρυλική σειρά κινουμένων σχεδίων. Πιθανόν να τα έχετε ακούσει ως υπερσύγχρονα αεροσκάφη, αυτοκίνητα αντίκες, αλλά και ως εφαρμογές σε υπολογιστές. Όμως, δεν πρόκειται να μιλήσουμε για τίποτα από όλα αυτά.

Η ιστορία των πραγματικών Thunderbirds πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο και φτάνει ως εμάς μέσα από υπέροχους θρύλους και ιστορίες που διηγούνται ακόμα και σήμερα ιθαγενείς Αμερικανοί – οι γνωστοί μας Ινδιάνοι που τους εξόντωναν οι καουμπόηδες στην Άγρια Δύση.

Καθώς, υπάρχουν πολλές φυλές ινδιάνων που κατάφεραν να επιζήσουν και να μεταφέρουν προφορικά τις παραδόσεις τους, από στόμα σε στόμα, από παππού σε εγγονό, εντοπίζονται αρκετές διαφορές αλλά και πολλές ομοιότητες μεταξύ τους οι οποίες ενδεχομένως συνηγορούν στην εντύπωση ότι πρόκειται για μια κοινή πραγματικότητα η οποία, όμως, παραλλάχθηκε ανάλογα με την κάθε κουλτούρα και τους ήρωες της κάθε φυλής.

Υπάρχει, λοιπόν, μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία για τα Thunderbirds που στάλθηκαν από τους Θεούς για να προστατεύσουν αλλά και να σώσουν τους ανθρώπους. Αυτά περιγράφονται ως ένα ή περισσότερα υπερφυσικά όντα, μάλιστα, ως τεράστια πουλιά. Ονομάστηκαν Thunderbirds (κεραυνοπούλι ή πουλί του κεραυνού) επειδή το χτύπημα των ισχυρών φτερών τους έμοιαζε με βροντή, ενώ αστραπές έβγαιναν από τα μάτια τους. Αυτά τα πουλιά λέγεται ότι έφερναν βροχές και καταιγίδες, οπότε εύκολα θα έλεγαν οι σκεπτικιστές ότι ήταν μια προσωποποίηση ή θεοποίηση φυσικών φαινομένων. Αλλά τα πράγματα δεν φαίνεται να ήταν ακριβώς έτσι. Η συνέχεια πιο κάτω

loading...

Let's block ads! (Why?)

Το πανίσχυρο Thunderbird που έστειλαν οι Θεοί να σώσει τους ανθρώπους
Το πανίσχυρο Thunderbird που έστειλαν οι Θεοί να σώσει τους ανθρώπους - ΜΥΣΤΗΡΙΟ Το πανίσχυρο Thunderbird που έστειλαν οι Θεοί να σώσει τους ανθρώπους - ΜΥΣΤΗΡΙΟ Reviewed by Unknown on 17:28 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.