Το άγνωστο κήτος που εμφανίστηκε στις ακτές του Κεντ, το 1938…

Σ’ ένα μικρό ψαροχώρι της Επαρχίας του Κεντ της Αγγλίας, στο Ντηλ, τρεις ψαράδες έμελλε να ζήσουν μια πρωτοφανή εμπειρία, τον Νοέμβριο του 1938.

Ενώ ετοίμαζαν τις βάρκες τους, προκειμένου να βγουν για να ψαρέψουν, είδαν ένα υπερβολικού μεγέθους πτερύγιο να εξέρχεται από το νερό και σε μικρή απόσταση από την ακτή. Μετά από λίγο, διέκριναν από τον κυματοθραύστη όπου έσπευσαν, ένα ψάρι τεραστίων και πρωτοφανών διαστάσεων.

Τα νερά στο μέρος εκείνο ήταν διαφανή και οι ψαράδες, όταν το παράξενο πλάσμα ανέβηκε για λίγο στην επιφάνεια, έριξαν εναντίον του μια πέτρα. Το πλάσμα εξαφανίστηκε, αλλά έπειτα από λίγα λεπτά εμφανίστηκε και πάλι σε αρκετή απόσταση, αυτή την φορά, από την ακτή.

Τη στιγμή εκείνη, το πλήρωμα ενός αλιευτικού που έμπαινε στο λιμάνι, κατάφερε να δει το παράξενο ψάρι καλύτερα. Κατά τους υπολογισμούς τους, είχε μήκος είκοσι μέτρων και βάρος τουλάχιστον τριών τόνων, αλλά δεν έμοιαζε ούτε με καρχαρία, αλλά ούτε και με φάλαινα ή οποιοδήποτε άλλο κήτος.

Επρόκειτο περί ενός αγνώστου κήτους, όμοιο του οποίου ουδέποτε είχαν συναντήσει οι έμπειροι ψαράδες του Κεντ.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 24/11/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 24/11/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 24/11/1938

Let's block ads! (Why?)



Το άγνωστο κήτος που εμφανίστηκε στις ακτές του Κεντ, το 1938…
Το άγνωστο κήτος που εμφανίστηκε στις ακτές του Κεντ, το 1938… Το άγνωστο κήτος που εμφανίστηκε στις ακτές του Κεντ, το 1938… Reviewed by olablogs on 22:05 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.