Άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Ανταρκτική, το 1965…

Το Υπουργείο Ναυτικών της Αργεντινής, με ανακοίνωση που εξέδωσε τον Ιούλιο του 1965, επιβεβαίωνε ότι ένα αγνώστου φύσεως ιπτάμενο αντικείμενο εθεάθη και φωτογραφήθηκε στην Ανταρκτική από το προσωπικό των εκεί ναυτικών βάσεων. Στο ανακοινωθέν αναφέρονταν τα εξής:

“Τα μέλη της ναυτικής βάσης Ντεσεπθιόν, στην αργεντίνικη ζώνη της Ανταρκτικής, αντελήφθησαν την 19:40 τοπική ώρα της 3ης Ιουλίου ιπτάμενο αντικείμενο φακοειδούς σχήματος, στερεάς υφής, με κυριότερες αποχρώσεις το ερυθρό και το πράσινο, το οποίο κατά διαστήματα λάμβανε αποχρώσεις κίτρινες, μπλε, λευκές και πορτοκαλί.

Η κίνησή του ήταν γενικώς προς ανατολάς, μεταβαλλόμενη κατά καιρούς προς δυσμάς, σε ύψος 45 μοιρών υπεράνω του ορίζοντα και σε κατά προσέγγιση απόσταση 10 έως 15 χιλιομέτρων. Στην σχετική έκθεση τονίζεται η τέλεια έλλειψη ήχου και το γεγονός ότι το αντικείμενο σε ορισμένες στιγμές στεκόταν ακίνητο σαν να αιωρούνταν.

Το αντικείμενο εθεάθη υπό καιρικές συνθήκες που μπορούν να θεωρηθούν ως ευνοϊκές για την εποχή αυτή του χρόνου, ήτοι υπό αιθρία και άριστη ορατότητα. Ο μετεωρολόγος της βάσης και δέκα ακόμη άνδρες παρακολούθησαν επί 10 έως 20 λεπτά τις κινήσεις του αντικειμένου, ενώ ελήφθησαν και φωτογραφίες.”

Το θέμα απασχόλησε και το Υπουργείο Αμύνης της Χιλής, στο οποίο εξέταζαν τις εκθέσεις σχετικά με το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. Ο Διοικητής της χιλιανής βάσης στην παγωμένη ήπειρο, σε έκθεσή του προς το Υπουργείο, περιέγραφε το αντικείμενο, αποκλείοντας την πιθανότητα να επρόκειτο περί αστέρος ή αεροπλάνου. Εξ άλλου, σε μία από τις αργεντίνικες βάσεις της Ανταρκτικής παρατηρήθηκε μια άνευ προηγουμένου διαταραχή στη λειτουργία των μαγνητοφώνων και των ηλεκτρομαγνητικών οργάνων.

Μια άλλη είδηση που κατέφτανε από το Λονδίνο εκείνες τις ημέρες έκανε λόγο για την εμφάνιση ενός παράδοξου φλεγόμενου αντικειμένου, το οποίο εθεάθη να πετάει πάνω από το Γουίλτσιρ, περίπου 100 μίλια δυτικά του Λονδίνου. Πέντε τουλάχιστον άτομα ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια μιας καταρρακτώδους βροχής στην περιοχή είδαν το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο.

Μια αυτόπτης μάρτυρας εξ’ αυτών, η Ντόρα Χόρλοκ, δήλωσε τα εξής:

“Ήταν κάτι το τρομακτικό. Το αντικείμενο έμοιαζε σαν δυο πυρακτωμένες τσιμπίδες, η μια πάνω στην άλλη.”

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 09/07/1965…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 09/07/1965
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 09/07/1965

Let's block ads! (Why?)



Άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Ανταρκτική, το 1965…
Άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Ανταρκτική, το 1965… Άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Ανταρκτική, το 1965… Reviewed by olablogs on 21:05 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.