ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ(Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Στη βορειοανατολική Συρία, ένα αμερικανικό στρατιωτικό όχημα συγκρούστηκε με ένα ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα την περασμένη εβδομάδα, τραυματίζοντας τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες.
Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ρώσοι κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι δεν συμμορφώθηκαν με τους καθιερωμένους κανόνες κυκλοφορίας. Αν είχε σκοτωθεί ένας Αμερικανός μια ακόμη μεγαλύτερη κρίση θα μπορούσε να είχε ξεσπάσει.

Ερώτηση :Εάν το χαλιφάτο του ISIS είναι νεκρό και θαμμένο, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν 500 Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία ένα χρόνο αφού ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι φύγαν οι Αμερικανοί;

Τι κάνουν εκεί για να δικαιολογήσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης με ρωσικά στρατεύματα που είναι οι προσκεκλημένοι σύμμαχοι του Μπασάρ Άσαντ του καθεστώτος της Δαμασκού στη Συρία, ανεξάρτητα από το εάν εγκρίνουν οι Αμερικανοί το καθεστώς του ή όχι;

Δεν ήταν ούτε η μοναδική αμερικανική-ρωσική μονομαχία την τελευταία εβδομάδα.
Πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πέρασαν τη μύτη ενός Αμερικανικού B-52, ενός από τους βομβαρδιστές από τους οποίους εξαρτάται το αεροπορικό στοιχείο του στρατηγικού μας αποτρεπτικού. Το ρωσικό Su-27 πέταξε τόσο κοντά στο B-52 που οι μεταγενέστεροι τους έπληξαν το βομβαρδιστικό οκτακινητήρα.

Τι έκανε ένα πυρηνικό B-52 πάνω από τον Εύξεινο Πόντο, δηλαδή για τη Ρωσία, ότι είναι για μας η Καραϊβική και ο Κόλπος του Μεξικού;
Αυτή η πτήση B-52 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ήταν μέρος μιας άσκησης κατά την οποία έξι Αμερικάνοι B-52 πέταξαν σε όλες τις 30 χώρες του ΝΑΤΟ σε μια μέρα – από τις ΗΠΑ και τον Καναδά στην Ισπανία και τα Βαλκάνια στην ανατολική Βαλτική Θάλασσα – σε στρατιωτική Άσκηση για να δοκιμάσουν τη ρωσική αεροπορική άμυνα.

Στα τέλη Αυγούστου, το ρωσικό ναυτικό διεξήγαγε τα δικά του πολεμικά παιχνίδια κοντά στην Αλάσκα με δεκάδες πλοία και αεροπλάνα – τη μεγαλύτερη άσκηση σε αυτές τις βόρειες θάλασσες από τη σοβιετική εποχή.
Ο αρχηγός του επιτελείου Ναυτικού της Ρωσίας, Ναύαρχος Νικολάι Γιεβένοφ, δήλωσε ότι 50 πολεμικά πλοία και 40 αεροσκάφη συμμετείχαν στην άσκηση της Θάλασσας Bering, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση αρκετών εκπαιδευτικών πυραύλων.

Είπε ο ναύαρχος:
«Κάνουμε εκεί τόσο μεγάλες ασκήσειςγια πρώτη φορά».
Όταν ο Τραμπ ξανάκτισε τον αμερικανικό στρατό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντέδρασε.
Και την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν έκανε μια ισχυρή προειδοποίηση για κάθε έθνος που παρεμβαίνει στην Λευκορωσία.

Με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, τον αυτοκράτορα της Λευκορωσίας, αντιμέτωπος με μεγάλες και εχθρικές διαδηλώσεις που τον ώθησαν να παραιτηθεί, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι μια εξωτερική παρέμβαση για την απομάκρυνση του Λουκασένκο θα μπορούσε να ωθήσει τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις να παρέμβουν.

Η πτώση του Λουκασένκο από την εξουσία της Λευκορωσίας για 25 χρόνια θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρίση, καθώς οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ Λιθουανία και Πολωνία συνορεύουν με την πρώην Σοβιετική δημοκρατία 9,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Επίσης, στα τέλη Αυγούστου, στην άλλη πλευρά του κόσμου, η Κίνα πραγματοποίησε μια τεράστια ναυτική άσκηση στις θάλασσες της Νότιας και Ανατολικής Κίνας και στα Στενά της Ταϊβάν.
Αφού ένας Αμερικανός U-2 πέταξε πάνω από τα πλοία τους κατά τη διάρκεια της άσκησης, το Πεκίνο κατήγγειλε τη «γυμνή πρόκληση» και πυροδότησε τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Δύο από αυτούς τους πυραύλους ονομάστηκαν «δολοφόνοι του αερομεταφορέα». Αυτοί
λέγεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν αερομεταφορείς όπως τα πλοία των 100.000 τόνων που χρησιμεύουν ως η ραχοκοκαλιά των στόλων που λειτουργεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ που ξεκινά στα ίδια ύδατα.

Οι ΗΠΑ έστειλαν τα δικά τους πολεμικά πλοία στα χωρικά ύδατα γύρω από τις βραχονησιδες και τους υφάλους που ισχυρίζεται η Κίνα ότι χτίστηκαν και μετατράπηκαν σε αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στα νησιά Paracel και Spratly.

Ποιος είναι ακριβώς ο τελικός μας στόχος εδώ;
Η Κίνα έχει επίσης αυξήσει την πίεση στην Ταϊβάν κυκλοφορώντας στρατιωτικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία γύρω από το νησί και στέλνοντας αεροπλάνα στο μεσαίο σημείο των στενών της Ταϊβάν.
Η Ταϊβάν αγόρασε πρόσφατα 66 F-16 ΗΠΑ για παράδοση τα επόμενα 10 χρόνια. Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις του δεν ταιριάζουν με τις ένοπλες δυνάμεις του Πεκίνου.
Και η Κίνα έχει γνωστοποιήσει στον κόσμο ότι οποιαδήποτε κίνηση της Ταϊβάν προς την ανεξαρτησία θα περάσει μια κόκκινη γραμμή και θα συντριβεί από το Πεκίνο.

Κατά την αντιπαράθεσή του με το Ιράν, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι υπέστησαν οπισθοδρόμηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Η απόπειρα μας να καταργηθούν οι κυρώσεις του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν για παραβίαση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 φαίνεται ότι απορρίφθηκε σίγουρα από τους τρεις κύριους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, καθώς και από τη Ρωσία και την Κίνα.

Πώς θα ληφθεί η νίκη της Τεχεράνης έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα ανοίξει την πόρτα για το καθεστώς της Αγιατολάχ για αγορές και πωλήσεις όπλων;
Πιθανές συγκρούσεις μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας ή της Κίνας δεν είναι καν ένα σημείο οπισθοδρόμησης φέτος στις εκλογές.

Εν τω μεταξύ, θα μολυνθούμε από τον κορωναϊό, το
Η κατάρρευση της οικονομίας, ο φυλετικός διαχωρισμός και οι αστικές αναταραχές που έσπασαν πόλεις όπως το Πόρτλαντ, το Σιάτλ, τη Μινεάπολη και την Κένοσα εκτός από την Ημέρα Μνήμης κατά την οποία πέθανε ο Τζορτζ Φλόιντ.
Ωστόσο, ο Leon Trotsky δεν ήταν εντελώς λάθος όταν είπε: «Ίσως δεν σας ενδιαφέρει ο πόλεμος, αλλά ο πόλεμος ενδιαφέρεται για σας.

Idlib Question And Prospects Of New Syrian-Turkish Confrontation

Ιsraeli Forces Rain Down Missiles On Syria

Israeli Airstrikes Kill 16 Fighters in Syria: Reports

Today (04/09/2020) – High Tension Between US & China After China Missile Launch in South China Sea

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ(Βίντεο) ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ(Βίντεο) Reviewed by olablogs on 17:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.